Yöreler Renkler Festivali'nde eğlenceler iptal

MURATPAŞA Belediyesi'nin düzenlediği Yöreler Renkler Festivali'nin Ukrayna, Çerkez ve Girit kültürlerini tanıtılacağı 3'üncü gününde yaşanan terör saldırıları nedeniyle 2 gün süreyle eğlence programları iptal edildi.

27 Eylül 2016 Salı 14:12
Yöreler Renkler Festivali'nde eğlenceler iptal
Muratpaşa Belediyesi'nin Anadolu Hemşeri Dernekleri Federasyonu'yla düzenlediği Yöreler Renkler Festivali'nin 3'üncü gününde Mardin Şırnak'ta yaşanan terör saldırıları nedeniyle eğlence programları 2 gün süreyle iptal edildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, festivalin 3'üncü gününde Ukraynalı Antalyalıların, Çerkez ve Girit kökenli Antalyalıların kültürlerini tanıtacakları bir gece için bir araya gelirken yine şehit haberleri aldıklarını söyledi.
Şırnak ve Mardin'de yaşanan terör saldırısında 10 askerin şehit olduğunu belirten Başkan Uysal, "Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Gelmiş geçmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün gazilerimize saygılarımızı iletiyoruz. Yaşanan sıkıntılı, matemli olaylar nedeniyle bugün eğlence programlarına ara veriyoruz" diye konuştu.


STANTLARI GEZDİ
Başkan Uysal, konuşmasının ardından Yöreler Renkler Festivali'nde kültürlerini tanıtan derneklerin stantlarını ziyaret etti. Ukraynalılar, Başkan Uysal'a, ziyaretin anısı yöresel ekmeklerini hediye ederken Çerkezler de kültürlerinin ayrılmaz parçası 'kalpak' giydirdi. Giritli Antalyalılar ise Başkan Uysal'a dantel işlemeli minyatür kaftan hediye etti.

Son Güncelleme: 27.09.2016 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.