Yaşar Kemal Akdeniz Üniversitesi'nde anıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 'Yaşar Kemal'i anma etkinliği', İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

05 Mart 2015 Perşembe 17:51
Yaşar Kemal Akdeniz Üniversitesi'nde anıldı
AÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, uzun süre tedavi gören ancak geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren usta yazar Yaşar Kemal için üniversite yerleşkesinde anma etkinliği düzenledi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Yard. Doç. Dr. Hasan Üstün, öğrenciler ve etkinlik komitesi öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğine, çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlikte, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen konuşmacılar, Yaşar Kemal'in 1992 yılında AÜ'den 'Fahri Doktora' unvanı aldığını belirtti.

AÜ yerleşkesinde bu etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Dekan Bilal Arık, “Usta yazar Yaşar Kemal 10 gün önce aramızdaydı. Bu tür kayıplara daha derinden üzülüyoruz. Daha fazla Yaşar Kemal romanı okumalıyız. Fikir adamı, romancı, sinemacı Yaşar Kemal'i tanımak için her iletişim fakültesi öğrencisi tarafından izlenmesi ve öğrenilmesi gereken değerli bir insandı. Ben de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde öğrenciyken kendisini tanıma fırsatını elde ettim ve elini sıktım. Mete Akyol tarafından okulumuza davet edilmişti. O zaman da yaşlı ve ulu bir çınardı" diye konuştu.

Amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Yard. Doç. Dr. Hasan Üstün, “Usta yazarın vefatının ardından, kaç öğrencimizin Yaşar Kemal eseri okuduğunu öğrenmek istediğimde çok üzüldüm, şaşırdım. Bu etkinliği düzenlememizde bunun da etkisi olduğuna inanıyorum. Yaşar Kemal 1992 yılında Akdeniz Üniversitesi tarafından Fahri Doktorluk unvanı ile ödüllendirildi. O günkü konuşma metnini uzun yıllar sakladım. O tarihte rektörlük basın müdürlüğüne 'Konuşma metni yayımlandı mı' diye sorduğumda aldığım cevap yayımlanmadığı yönünde olmuştu. 2004 yılında 'Paylaşım' adlı dergimizde konuşma metnini yayımladık. 1992 yılındaki konuşmasının metninin seslendirilmesinin farkındalık yaratmakta etkisi olacaktır. Bugün bunu da gerçekleştireceğiz. İyi bir romancı, sinemacı, şairdir. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlı etkinlikler düzenlenecektir" diye konuştu.

Etkinlik sırasında Yaşar Kemal'in 1992 yılında AÜ'de fahri doktora unvanı aldığı sırada yaptığı konuşma metni okundu, Yaşar Kemal belgeseli izlendi. 

Son Güncelleme: 05.03.2015 21:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.