Türel’den müjdeler...“Nerede hizmet varsa, bilin ki bizde oradayız”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 40’a yakın gazeteciyi yanına alarak, Manavgat, Akseki ve Alanya’ya çıkarma yaptı. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Türel, “Kimsenin hizmetten yana şüphesi olmasın. Nerede hizmet varsa, bilin ki bizde oradayız” dedi.

02 Şubat 2015 Pazartesi 11:54
Türel’den müjdeler...“Nerede hizmet varsa, bilin ki bizde oradayız”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat Akseki ve Alanya’da başlattığı projeleri ve ne aşamada olduğunu yerinde inceleyerek, basın mensuplarına tanıttı. Türel'e çok sayıda gazetecinin yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl yöneticileri ile bürokratları katıldı.Türel ilk olarak Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu ziyaret ederken, Kaymakam Bulgurlu Türel'e "Sizin Manavgat'a yapacağınız güzel hizmetleri duydukça büyük memnuniyet yaşıyoruz" dedi.Türel ve beraberindekiler daha sonra Manavgat'ta yapılacak asfalt plenti tesisine geçti. Butona basarak tesisin temeline ilk harcı koyan Türel, Manavgat Asfalt Plent Tesisi'nin Manavgat, Akseki, Alanya, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı ilçelerine hizmet vereceğini kaydetti.

REKOR SÜREDE BİTECEK
Başkan Türel daha sonra ASAT tarafından yapımına başlanan Manavgat İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ndeki çalışmaları denetledi. ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay'dan proje ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Türel, tesisi 3.5 ay gibi rekor bir sürede turizm sezonu öncesinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Türel'e inceleme sırasında Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti. 32 milyon 850 bin liraya mal olması beklenen tesis, 200 bin eşdeğer nüfusa hizmet verecek. Manavgat ve Serik arıtma projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takibinde olan projeler olduğunu belirten Türel, "Bu yapılacak işlere baktığımızda iyi ki Büyükşehir Yasasını çıkartmışız diyoruz. Bunları ilçe belediye imkanları yapmak mümkün değildi" şeklinde konuştu.

ARTIK SUYA BAKMAYACAĞIZ
İlk dönem Belediye Başkanlığı döneminde Antalya'ya Manavgat suyunun temini için bir proje gerçekleştirdiklerini kaydeden Menderes Türel, "Eskiden ataların bir sözü vardı. 'Su akar Türk bakar' diye.Bu sözü değiştiriyoruz.'Su akar Türk yapar' diyeceğiz. Suyun denize akıp gitmesine bakarak eşlik etmeyeceğiz. Manavgat Su Temin Devir Protokolü bizden sonraki yönetim bir çalışma yapmayınca fesih edilmişti.Bu projeyi yeniden hayata geçirmek için çalışma başlattık ve ASAT'a devri DSİ tarafından 27 Ocak'ta uygun görüldü. Antalya, Alanya, Manavgat, Serik ve sahil bandında su sorunu 2070 yılına kadar çözecek" dedi.

TÜRKBELENİ PROJESİNİ TANITTI
360 dönümlük Türkbeleni projesiyle Manavgat'a yeni bir yaşam alanı kazandıracaklarını müjdeleyen Türel "Türkbeleni Manavgat'ın akciğeridir. 5 bin metrekare meydan düzenlemesi, 15 bin metrekare oyun ve eğlence alanı, 20 bin metrekare çim alan, 5 bin metrekare seyir terası olacak. 2 bin 500 yeni ağaç dikilecek. Ailelerin çocukları ile gezip dolaşacağı bir yer olacak. STK'lara da bu alan içinde yer ayırmayı düşünüyoruz" diye konuştu. Menderes Türel, "Yeter ki Manavgat ve Manavgatlı kazansın. Biz hizmetin önünde durmayız.Tahsisi alırsak Manavgat Belediyesi'ne hayırlı uğurlu olsun" dedi.

ÜST GEÇİŞLİ KAVŞAKLAR
Türel, Alanya'ya bağlanan yolda zaman zaman trafik sıkıntısının yaşandığını hatırlatarak, bu kapsamda Migros Kavşağı, Side Totel Kavşağı, Sorgun Kavşağı ve Sanayi Kavşağı'nda fly-over tipi üstten geçişli kavşak düzenlemesi yapmak üzere proje çalışması yürüttüklerini söyledi. Türel, kavşakların tamamlanmasıyla Side girişinden Manavgat çıkışına kadar Alanya'ya doğru ışıkta beklemeden kesintisiz trafik ile en konforlu ulaşım imkanının sağlanacağını vurguladı.

SÜRGÜN DEĞİL CENNET YERİ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu ilçe ziyaretlerinin ikinci gününde Akseki'deydi. Akseki'deki 30 yıllık su sorunun çözüldüğünü belirten Türel, "Böyle güzel bir ilçenin su sorunu ile anılması bizi üzüyordu" dedi.İsale hattının 12 milyon TL'lik bir yatırım içerdiğini anlatan Türel, "Oy versin vermesin Antalya için hizmet boynumuzun borcudur" dedi. Bütün ilçelere hizmet birimleri kurduklarını ve bazı arkadaşları bu ilçelere atadıklarını anlatan Türel, "Buna sürgün dediler. 'Akseki sürgün yeri değil, Cennet yeridir' dedim. Akseki'yi sürgün yeri olarak görenler, nasıl buraya gelip sizden oy isteyecekler" diye konuştu.

SON DURAK ALANYA OLDU
Daha sonra Alanya’ya geçen Türel, Alanya Ticaret ve Sanayi Odasında (ALTSO) düzenlediği basın toplantısında, ilçe, Belediyelerinin çözülemeyen birçok sorununun Büyükşehir Yasası'yla giderilmeye başlandığını söyledi.

Alanya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın gözbebeği turizm merkezi olduğunu vurgulayan Türel, "Bu şehrin tabii olarak sorunları da olacaktır. Biz de yöneticiler olarak bu sorunları çözerek yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Türel,Alanya'nın arıtma tesislerinin kapasitelerinin dolması ve teknik eksikler nedeniyle çalışamaz durumda olduğunu kaydederek, eksikleri gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

"Kokan Alanya'yı, mis gibi kokan Alanya haline getiriyoruz" diyen Türel, mayısa kadar arıtma tesislerinin rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanmış olacağı bilgisini verdi.
"Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya için fırsattır"

Türel, 2016'ya kadar ilçede 15 kilometre kanalizasyon hattı yapacaklarını, Kestel, Mahmutlar, İncekum ve Küçük has bahçe içme suyu tesisi yatırımlarını da tamamlayacaklarını dile getirerek, Büyükşehir Yasası olmadan bu çalışmaların yapılamayacağını anlattı.

 

Son Güncelleme: 02.02.2015 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.