Terör bağlantısı varsa gereği yapılmalı

CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyum atanmasını değerlendirdi. Terör bağlantısı olan kim olursa olsun gereğinin yapılması gerektiğini belirten Yıldız, seçime girmeden önce başkan adaylarının güvenlik soruşturmasının daha dikkatli yapılması gerektiğini vurguladı.

27 Ağustos 2019 Salı 13:58
Terör bağlantısı varsa gereği yapılmalı

GÖZÜNÜN YAŞINA BAKILMAMALI

Terörle bağlantısı olanlar için gereğinin yapılması gerektiğini belirten Yıldız, “Belediyelerin, İçişleri Bakanlığı’na bağlı kuralları var. Bu kurallar dışında hareket ediliyorsa, terör örgütlerinin ağızlarına bakılıyorsa görevden alınan başkanlar yanlış yapıyor demektir. İçişleri Bakanlığı da bunun gereğini yapıyor. Terör örgütüyle bağlantısı olan kim olursa olsun, gereğinin yapılması gerekir. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Terörle istişare yapan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmamalı. Eğer terörle ilgisi yoksa ve ahbap- çavuş ilişkisine göre görevden alındılarsa, onu yetkili makamlar inceler. Suçlularsa cezalarını çekerler, değilse görevlerini yaparlar” dedi.

ADAY OLMASI ENGELLENMELİ

Başkanların, terör bağlantısının adaylık sürecinde ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Yıldız, “Burada bir konuda eleştiride bulunmadan geçemeyeceğim. Belediye başkan adayları seçimlere girebilmek için sabıka kaydı veriyor. Adayın terörle bağlantısı varsa aday olması neden engellenmiyor? Neden o dönemde bir şey yapılmadı da şimdi millet kaosa sürükleniyor? Bu başkanlara halkın önüne aday olarak çıkma hakkı verildi ve halk tercihini yaptı. Ortada millet iradesi var. Terörle bağlantısı varsa en başından aday olmasının engellenmesi gerekir. Yetkili Cumhuriyet Savcılarının bu konularda daha dikkatli olmaları gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yarası olan gocunsun

Kamuoyunda CHP’li belediyelere kayyum atacağına yönelik söylentiler olduğunu belirten Yıldız, hiçbir çekinceleri olmadığını söyledi. Yıldız, “Kimse CHP’yi veya CHP’li belediye başkanlarını terörle ilişkilendiremez. Biz bu ülkede her zaman tam bağımsız Türkiye, önce millet ve devlet diyen bir siyasi ideolojinin savunucularıyız. CHP’nin bu konuda hiçbir çekincesi ve veremeyecek hiçbir hesabı yoktur, hesap verecek mevkide de değildir. Bugün bu durumlara düştüysek hesap verecek mevkiler bellidir devleti yönetenlerdir. CHP’li belediyelerin alnı açık yüzü paktır. Belediyelerimiz orada. Her belediyemizde müfettiş var. Gelsinler, biz gocunmuyoruz. Yarası olan gocunsun” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selami Güven 2019-12-24 16:53:06

Bu arkadaşa Urla müjdesini verebilir misiniz.
Hukuk yoksa mutlaka size de ulaşır hukuksuzluk.