Ramazan boyunca 'israf' anlatılacak

ANTALYA İl Müftüsü Osman Artan, bu yılki Ramazan ayı konusunun 'israf' olduğunu belirterek, camilerde hocaların israfı anlatan vaazlar vereceğini belirtti.

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:36
Ramazan boyunca 'israf' anlatılacak

Osman Artan, Ramazan ayı için alınan önlemler ve çalışmalar konusunda basın toplantısı düzenledi. Bu yılki Ramazanın temel konusunun 'israf' olduğunu aktaran Müftü Artan, israfın herhangi bir konuda aşırıya gitmek anlamına geldiğini söyledi. Osman Artan, "İsraf aşırıya gitmek, doğru ve gerçek olandan sapma, meşru sınırların ötesine geçme, sahip olunan değerleri gerekli görülen yerlerin dışında veya gereğinden fazla harcama anlamına gelmektedir" dedi.

İsraf konusunun seçilmesindeki nedenleri de anlatan Artan, "Can, mal, çevre, ömür, zaman gibi birçok unsuru maddi ve manevi değerlerin kontrolsüz kullanılarak israfın önlenmesine yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak istiyoruz. İslam'da israf, ayet ve hadislerle yasaklanmıştır. 'Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz; Çünkü Allah israf edenleri sevmez.' Ülkemizde yıllık 214 milyar TL gıda israfı yapılmaktadır" diye konuştu.

Ramazan ayı süresince Antalya ve ilçelerinde 2 bin 253 caminin vatandaşlara açık olduğunu sözlerine ekleyen Artan, "Camilerimizin 1628'inde mukabele okunacak, 21'inde hatimle teravih namazı kılınacak. 21 camimizde iftar verilecek. 230 camimizde ise itikafa (Ramazan ayının son on gününde Allah'ın hoşnutluğunu kazanmak üzere dünya işlerinden ilgiyi kesip camiye kapanarak ibadet etme) izin verilecek" dedi.

Tüm camilerde alınan tedbirler konusunda bilgi veren Artan, "Genel temizlik, bahçe ve çevre düzenlemesi, onarımı ve bakımı yapılacak, ibadetin huzur ve huşu içinde yapılabilmesi için her türlü tedbir alınacak. Camilerdeki ses sistemi kullanımı, rahatsız edici ve ibadet huşuunu bozucu mahiyette olmayacak. Ramazan ayında kadınların camilerde rahatça ibadet edeceği mekanlar uygun hale getirilerek camiye devam etmeleri teşvik edilecek" diye konuştu.

Artan, camilerde Ramazan ayı süresince gençlere yönelik iftar ve sahur programları düzenleneceğini de kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.