PhotoAntalya başlıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) öncülüğünde Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) işbirliğiyle, 1-5 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez Antalya Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Uluslararası Basın Fotoğrafları Günleri PhotoAntalya'nın tanıtımı yapıldı.

13 Mart 2015 Cuma 15:46
PhotoAntalya başlıyor
ATSO Başkanı Davut Çetin ve TFMD Başkanı Rıza Özel'in ATSO toplantı salonunda gerçekleştirdiği basın toplantısında, PhotoAntalya'nın içeriği ve katılımcıları hakkında bilgi verildi. Organizasyona öncülük yapan ATSO Başkanı Davut Çetin, “İlk olarak Antalya'nın birçok salonunda fotoğraf sergileri açılacak. Halkımız basın fotoğrafçılarının eserlerini kentin farklı yerlerine kurulan sergi alanlarında görme imkanına kavuşacak" dedi.

PhotoAntalya'nın ikinci önemli etkinliğinin ise TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2015 ödüllerinin belirlenmesi olduğunu aktaran Çetin, "Üçüncü grup etkinliklerde fotoğraf sanatının ve fotomuhabirliğinin ustaları Ara Güler, Coşkun Aral, Sökmen Baykara, Ozan Sağdıç gibi Türkiye'nin tanınmış isimlerinin yanı sıra, National Geophraphic'in ünlü fotoğrafçısı Reza, ABD'den Christopher Morris, Avrupa'dan Jodi Bieber, Asya'dan Kosuke Okahara gibi dünya çapında usta fotoğrafçılar ve Geo, New York Times, Russian Magazine Reporter gibi önemli dergilerin editörlerinin de katılacağı konferanslar ve paneller yer alacak" diye konuştu.

ANTALYA FOTOĞRAFLARI SERGİSİ
PhotoAntalya bünyesinde Antalya'ya özel bir bölüm de eklendi. Dördüncü grup etkinlik adı verilen organizasyonda ise konunun Antalya olacağını kaydeden Çetin, “Eski Antalya Fotoğrafları Sergisi, Antalya Fotoğrafları Yarışması ve Antalya'nın dünyaca ünlü isimlere tanıtılması için düzenlenecek turlar bu kapsamda yer alıyor. Ayrıca bu kapsamda instagram üzerinden PhotoAntalya etiketi ile yüklenecek fotoğrafların değerlendirileceği, ödüllü bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışmayı sosyal medyada 2 gün önce duyurmaya başladık. Halk yoğun ilgi gösteriyor, 2 günde yüklenen fotoğraf satısı 1350'yi buldu" dedi.
 

Son Güncelleme: 13.03.2015 15:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.