Mühendis adayları sahaya indi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, uygulama dersleri kapsamında saha gezisinde bulundu.

27 Aralık 2016 Salı 12:24
Mühendis adayları sahaya indi
AÜ Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Doç. Dr. Mehmet Topakcı rehberliğinde tarım makineleri üretimi yapan çeşitli firmalarda pratik yaptı. Fakültelerindeki teorik eğitimi pratiğe dökmek isteyen öğrencilere firma yetkilileri tarafından sulama ekipmanları ve üretim hattı, golf sahası çim bakımı ve mekanizasyonu hakkında bilgiler verildi. Öğrenciler, uygulamalı olarak mesleki deneyimlerine katkı sağladı. Sektörde teknik bilgiye hakim ve donanımlı mühendislere ihtiyaç olduğu vurgulayan şirket yetkilileri, mühendis adaylarıyla deneyimlerini paylaşarak sektör hakkında ve teknik konularda bilgilendirme yaptı.

Doç. Dr. Mehmet Topakcı, her eğitim öğretim döneminde, sektördeki şirketler ve Ziraat Fakültesi'ne ait uygulama ve araştırma arazilerinde uygulamalı mesleki eğitim yatıklarını söyledi. Doç. Dr. Mehmet Topakcı, teorik mühendislik eğitiminin yanı sıra sahada pratik eğitimin mesleki yeterlilik bakımından önemli olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 27.12.2016 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.