“Katil Sisi, seninleyiz Mursi"

Mısır'da 3 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiği askeri müdahaleden bu yana yaşanan kanlı müdahale sonrasında hayatını kaybedenler için Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:40
“Katil Sisi, seninleyiz Mursi
Muratpaşa Camii'nde toplanan Mısırla Dayanışma Platformu üyeleri, ikindi namazını kıldıktan sonra Mısır'daki olaylarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrasında ise kadınların da katılımıyla Muratpaşa Camii'nden yürüyüşe geçen grup, Mursi lehine, Sisi aleyhine dövizler açıp sloganlar atarak Kışlahan Meydanı'na kadar yürüdü. Sık sık “Katil Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları atılan protesto gösterisinde bugüne kadar ki olaylarda 2 bin 200 kişinin öldüğü, 7 bini aşkın kişinin de yaralandığı belirtildi.

Mursi için “Yedirmeyiz" yazılı pankartların açıldığı basın açıklamasında, tüm bu olayların altında İsrail'in olduğu ileri sürüldü.

Basın açıklaması sonrasında da grup olaysız dağıldı. 






Son Güncelleme: 14.08.2013 18:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.