Havada lazer tehlikesi

Özellikle yaz aylarında sahillerde eğlencenin doruğa çıktığı Antalya'da, eğlence mekanlarının kullandığı lazerli ışık gösterileri pilotları olumsuz etkiliyor.

31 Temmuz 2013 Çarşamba 10:00
Havada lazer tehlikesi
Uçakların iniş ve kalkışları sırasında pilotların gözlerine gelen lazer ışıkları büyük tehlike oluşturuyor.
Turizmin başkenti Antalya'da yaz döneminde sıklaşan havayolu trafiğinde pilotlar, sahillerde eğlence mekanlarının açık havada lazerli ışık gösterileri nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor. Antalya'da haftada en az bir kez Devlet Hava Meydanları İşletmesi Antalya Müdürlüğü'ne pilotlardan, uçakların kalkışı yada inişi sırasında gözlerine tutulan lazerler nedeniyle şikayet geliyor. DHMİ veya Antalya Havalimanı Mülki İdare Amirliği'ne yapılan bu şikayetler, Emniyet Müdürlüğü'ne aktarılarak şikayetin yapıldığı en yakın bölgedeki polis birimlerine ulaştırılıyor.

Pilotların gözüne lazer tutulmasına ilişkin şikayet geldiğini belirten Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, bu durumda en yakın emniyet birimine şikayetin iletilerek inceleme yaptırıldığını söyledi. Antalya'da sahil boyunca eğlence mekanları ve otellerin çok olduğuna işaret eden Mehmet Yavuz, buralarda eğlence amaçlı kullanılan lazerlerin dönerken bazen pilotların gözüne isabet ettiğini ve bu türde haftada bir şikayet alındığını dile getirdi.

Belediyeler ve bu eğlence mekanlarını denetleyen tüm birimlere lazer konusunda sürekli uyarılar yapıldığını dile getiren Mehmet Yavuz, bu konuda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün talimatının ilgili kurumlara bildirildiğini açıkladı.

Sorunun genellikle eğlence yerlerinden kaynaklandığı ve pilotların gözüne kasıtlı ve sürekli lazer tutma durumu olmadığını belirten Mehmet Yavuz, "Pilotların gözüne sürekli tutulursa tehlikeli. Şikayetin geldiği bölgeler, daha çok eğlence mekanlarının yoğun olduğu alanlar. Sık sık kontrol ve uyarılarımızı yapıyoruz ancak şikayet alındığı zaman tam nokta belirtilemediği için tespiti de çok zor bir durum" dedi. Mehmet Yavuz, bugüne kadar şikayet üzerine tespit edilip, herhangi bir cezai işlem uygulanan hiç bir kişi ya da yer olmadığını ifade etti.
 

Son Güncelleme: 31.07.2013 10:30
Anahtar Kelimeler:
UçakLazer
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.