HAMLEDER davasında 5 tahliye

ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan Hamle Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (HAMLEDER) ile ilgili davanın ilk duruşmasında, tutuklu 18 sanıktan 5'i tahliye edildi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 16:34
HAMLEDER davasında 5 tahliye
Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan HAMLEDER ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 15'i Antalya'da, 3'ü başka illerde olmak üzere 18'i tutuklu, 10'u firari 51 sanık hakkında Antalya 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla haklarında 10 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkların yargılanmasına başlandı. Duruşmada 18'i tutuklu 41 sanık ile avukatları hazır bulundu. Derneğin dar gelirli öğrencilere ücretsiz eğitim hizmeti verdiğini iddia eden sanıklar, suçlamaları kabul etmedi. Aralarında işadamları ile öğretmenlerin bulunduğu sanıklar, beraatlarını istedi.

Yargılama sonucu mahkeme, sanıklardan Ahmet Ünal, Ali Dil, Ali Kayır, Asım Sargın, Barış Özdemir, Emre Kılıç, Fikret Topaloğlu, Hakan Katı, Kazım Şentürk, Kenan Yüce, Mehmet Kambuk, Serkan Başer ve Zeki Yaşar'ın tahliye talebini kabul etmedi. Hüseyin Akaslan, Mustafa Korkmaz, Ömer Olcay Küçük, İsmail Günay ve Ali Gedik'in ise tahliyesine karar verildi. Duruşma ertelendi. 

Son Güncelleme: 11.05.2017 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.