Gelenek devam ediyor

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde ne zaman başladığı bilinmeyen, bayram namazı sonrasında camide çocuklara şeker dağıtma geleneği günümüzde de yaşatılıyor.

08 Ağustos 2013 Perşembe 14:48
Gelenek devam ediyor
Para toplayarak şeker alan cami cemaati, daha sonra burada bekleyen çocuklara şekerleri dağıtıyor.

Karşıyaka Mahallesi'ndeki Camıkırığı Camii'nde her Ramazan Bayramı'nda ilginç bir gelenek yaşatılıyor. Bayram namazını kılan cemaat daha sonra kendi aralarında para toplayarak şeker alıyor. Cami avlusunda bir kilimin üzerine dökülen kilolarca şeker, camideki bayramlaşma töreninin ardından burada bekleyen çocuklara okunan dualar eşliğinde dağıtılıyor. Elde poşetleriyle bekleyen çocuklar, ne zaman ve kim tarafından başlatıldığı bilinmeyen gelenek sayesinde kendisine verilen şekerleri alarak mutlu oluyor.

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Halit Turgut, "Bu gelenek ne zaman başlatıldı bilmiyoruz. Dedelerimiz zamanında da bu gelenek varmış. Onlar da ne zaman ve nasıl başladığını bilmiyor. Çocukluğundan beri devam eden bu gelenek çocukları çok mutlu ediyor. Bütün çocuklar her bayramı iple çekiyor" dedi. 

Son Güncelleme: 08.08.2013 15:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.