Ercan AK neden meclise katılmadı?

​​​​​​​Geçen hafta Aksu Belediyesi’nin Ekim Ayı’nın ek meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya AK parti cenahından meclis üyeleri Ercan AK ile Hüseyin Demirkaplan katılmayanlar arasındaydı.

23 Ekim 2017 Pazartesi 15:22
Ercan AK neden meclise katılmadı?

 Haliyle gazetecilik refleksi, hemen gündem maddelerine baktık, acaba katılmamasını gerektirecek, “Tepkiye neden olan bir gündem maddesi var mı,  yok mu? diye kontrol ettik. Bir şeyler tahmin ettik. Ama ilk etapta bunu dile getirmek istemedik. Bilindiği gibi meclislerde adeta bir gelenektir. Meclis üyeleri tasvip etmedikleri halde, onaylamak zorunda oldukları bir gündem maddesine, grup kararını delmeme adına oturumlara katılmazlar. Böylelikle hem gündem maddesine onay vermemiş oluyor, hem de grup kararını delmemiş oluyor. İşte bundan dolayıdır ki, oturuma katılmayan AK Partili meclis üyelerinin, neden katılmadığını araştırmaya koyulduk. Öncelikle Ercan Ak’ı aradık. İşlerinin yoğunluğunu bahane etti. Sonra yakın çevresine sorduk. Durum bizim tahmin ettiğimiz gibi çıktı. Meğer katılmama nedeni, tartışmalara konu olan kamunun zarara uğratıldığı gerekçesiyle yargı tarafından iptal edilen Asfalt ihalesinden kaynaklanan borçlanma yetkisi ile ilgili gündem maddesiymiş.  Aynı Ercan Ak, daha önceki meclislerde gündeme gelen komisyona sevk edilen Asfalt ihalesiyle ilgili oturuma, Hüseyin Demirkaplan ile beraber katılmamıştı. Demirkaplan’a gelince de sosyal paylaşım sayfasında şehir dışında olduğunu duyurmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman 2017-10-23 20:08:21

Balık baştan kokar