Emekliler sorunlarını anlattı

DİSK'e bağlı Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, emeklilerin yaşadığı sıkıntıları anlattı.

13 Aralık 2016 Salı 15:14
Emekliler sorunlarını anlattı
Emekli-Sen Antalya Şubesi'nde yapılan basın açıklamasına, DİSK'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, CHP eski milletvekili Tuncay Ercenk, CHP İl ve Muratpaşa Kadın Kolları yöneticileri destek verdi. Başkan Belkıs Özgen, İstanbul'da Vodafone Arena yakınlarında gerçekleştirilen iki ayrı terör saldırısında hayatını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında, ülkenin birlik ve beraberliğine kast edenlerden hesap sorulacağını söyledi. Türkiye'de akşamdan sabaha kadar gündemin değiştiğine dikkati çeken Belkıs Özgen, emekli ve emekçilerin açlık sınırının altında aldıkları ücretle yaşam savaşı verdiğini belirtti. 2017 yılının merkezi yönetim bütçe kanun tasarısının TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam ettiğini hatırlatan Özgen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bütçede, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlar yerine, güvenlik ve savunma alanlarına yüzde 11 bütçe ayrılmıştır. Bu da AKP'nin içeride ve dışarıda izlediği şiddet, çatışma, savaş politikasının göstergesidir."


Türkiye'de enflasyon ve işsizliğin artmaya devam ettiğini aktaran Belkıs Özgen, konuşmasına şöyle devam etti: “Satın alma gücünde yaşanan gerileme, emekçi ailelerin borçlanarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaları 2017 yılında da bütçeden emekçilerin payına işsizlik ve yoksulluğun düştüğünü göstermektedir. Yeni yılda emeklilerin ekonomik olarak büyük risklerle karşı karşıya kalmaması için acil olarak önlemler alınmalıdır. Özellikle, eğitim, sağlık ve çalışma bakanlığı bütçeleri en az iki kat artırılmalıdır. Emekli aylık artışlarında, son dönemde TL'de yaşanan değer kaybı ile vergi artışları nedeniyle temel tüketim mallarına yapılan zamlar dikkate alınmalıdır. Asgari emekli aylığı 2 bin TL olmalıdır. Emeklilerin borç faizleri tamamen silinmeli, borçlarına ödeme kolaylığı getirilmelidir."

Son Güncelleme: 13.12.2016 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.