DSİ çalıştıkça Aksu kazanıyor

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılından bu yana Antalya’da baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinin inşası için 2,2 milyar TL harcandı. Aksu Çayı ıslahında, yakın gelecekte meyveleri toplanacak olan büyük adımlar atıldı.

19 Ocak 2017 Perşembe 11:03
DSİ çalıştıkça Aksu kazanıyor
ANTALYA’da 15 adet baraj ve 3 adet gölet inşa ederek 389 milyon metreküp su depolayan DSİ Genel Müdürlüğü, 2019 yılı sonuna kadar 22 adet baraj ile 2 adet göleti daha tamamlamayı hedefliyor. Böylece şehirde depolanan su hacmi 449,3 milyon metreküpe ulaşacak. Ayrıca, bölgede inşa edilen 52 adet sulama tesisinin hizmete açılmasıyla 431 bin 200 dekar zirai arazi suya kavuşturuldu. Sulama tesislerinin hizmete sunulması ile yıllık 336 milyon TL civarında gelir artışı sağlandı.
DSİ tarafından inşaatı sürdürülen 25 adet sulama tesisinin de 2019 yılı sonuna kadar tamamlanarak 246 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açılması hedefleniyor. 2003 yılından günümüze Antalya’ya sadece DSİ Genel Müdürlüğümüz vasıtasıyla 2 milyar 212 milyon TL tutarında yatırım yapıldı. Özellikle sulama alanında yapılan yatırımlarla çiftçilerimize 336 milyon TL ek gelir artışı sağlandı. Şu an itibariyle 81 adet dere ıslahı tamamlanarak 131 adet meskun mahal ve 200 bin dekar arazi taşkın zararından korundu. 2019 yılı sonuna kadar ise 16 derenin daha ıslah edilmesi planlanıyor.



AKSU ÇAYI ISLAHI
Devlet Su İşleri 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Aksu Çayı Islahı Taşkın Koruma inşaatının % 80’i tamamlandı. Aksu Çayı Taşkın Koruma projesi ile Aksu İlçesi, civar köyleri tarım arazileri (105 750 dekar) ve turizm alanlarının taşkınlardan korunması sağlanacağı gibi aynı zamanda ülkemizde düzenlenecek ulusal ve uluslararası kongrelerin, panellerin, toplantıların ve seminerlerin organize edileceği Expo fuar alanı da taşkınlardan korundu. Proje kapsamında Aksu Çayında, yan kollarıyla birlikte 70 km’lik kısımda sedde, taş tahkimat ve dere ıslah çalışması yapılıyor. Aksu Çayına bağlanan Soğucaksu, Kargılımacun, Tehnelli, Karpuz, Küçükaksu, Kırkgeçit, Bafadan, Tatlıçay, Çobanözü, Eğriöz, Hayıtlı, Karganlı, Asar, Naneli, Kuzgun ve yan derelerinin de aralarında bulunduğu toplam 17 dere bulunuyor.
 

Son Güncelleme: 19.01.2017 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.