Da Vinci robotu, Eğitim Araştırma'da

Uzay teknolojisinin ameliyathanelere girmiş hali olarak tanımlanan 'Da Vinci' robotu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kullanılmaya başlandı.

12 Mart 2015 Perşembe 16:28
Da Vinci robotu, Eğitim Araştırma'da
53 ülkede 3 bine yakın hastanenin tıbbi cihaz parkurunda yer alan 'Da Vinci', Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şu ana kadar 5 hastanın ameliyatında kullanıldı. Türkiye'de ilk kez 2004 yılında kullanılmaya başlanan bu robotla yılda 2 binin üzerinde ameliyat yapılabiliyor.

KONFORLU AMELİYAT
Türkiye'de 30 merkezde 'Da Vinci' robotunun kullanıldığını söyleyen Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği Sorumlusu Doç.Dr. Murat Savaş, robotik cerrahinin en büyük avantajının özellikle ürolojik ameliyatların daha kolay yapılması olduğunu söyledi. Doç.Dr. Savaş, “Çünkü bizim laparoskopik yöntemlerle veya açık yöntemlerle ulaşamadığımız noktalara robot sayesinde çok daha kolay ulaşabiliyoruz. Bu cihazla ayrıca çok daha konforlu ameliyatlar yapıyoruz. Bunun neticesinde de hastalar çok daha kısa sürede iyileşiyor" dedi.

7 EKSENDE HAREKET KABİLİYETİ
Da Vinci robotunun ürolojik uygulamalar dışında kalp damar cerrahisi, genel cerrahi, kadın doğum ve göğüs cerrahisinde de kullanılabileceğini ifade eden Doç.Dr. Murat Savaş, “Da Vinci robotu, hareket kabiliyeti sayesinde cerraha 7 eksende hareket özgürlüğü sağlıyor. İnsan bileğinin yapamayacağı hareketleri, kendi çevresinde 540 derece dönüş yaparak gerçekleştiriyor. Üç boyutlu ve yüksek görüntüleme sistemi bulunuyor. Antalya'da böyle bir hizmetin olması hepimiz adına sevindirici. İnşallah bunu daha fazla sayıda hastaya ulaştırma şansımız olacak" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 12.03.2015 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.