Cumhurbaşkanı açıkladı...4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararları açıklıyor. Erdoğan, 4 gün sürecek olan sokağa çıkma yasağını duyurdu.

11 Mayıs 2020 Pazartesi 19:36
Cumhurbaşkanı açıkladı...4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı!

Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sona erdi.

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3 saat 55 dakika sürdü.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan açıklamalar şu şekilde:

"Kamu görevlileriyle, gönüllülerden oluşan 146 bin mensup kardeşimizin her birine teşekkür ediyorum. Ayrıca AK Parti, MHP, CHP ve diğer partilerden bin 119 belediye, vefa sosyal destek grubunu desteklediler. Onlara da teşekkür ediyorum."

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu."

"Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzurevlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz."

"Türkiye’nin aralarında olduğu bazı ülkeler, salgını kontrol altına alırken bazılarında yeni başlıyor, bazılarında ise sürüyor. Bu tablo, uzunca bir süre maske kullanımı, mesafeyi koruma ve temizliğe uymak gibi yeni düzene göre hayatımızı sürdürmemiz gerektiğine işaret ediyor."

"Tamamen eski günlere geri dönmüyor, sadece salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz."

"Bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 300'ündeki karantina uygulaması sona ererken, 112'sinde devam ediyor."

Salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan tedavi yöntemlerini ve ilaçlarıyla, 11’i kanser olmak üzere 43 ilacı da ödeme kapsamına alarak vatandaşımızın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğumuzu gösterdik.

4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 65 yaş üstü 17 Mayıs saat 11.00 ve 17.00 arası sokağa çıkabilecek."

"Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü yine sokağa çıkabileceklerdir."

9 İLDEKİ GİRİŞ-ÇIKIŞ  YASAĞI KALKTI

Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftaki toplantılarda, 9 ilimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirdik. Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa veTekirdağillerimizde kısıtlamayı kaldırdık.

Son Güncelleme: 11.05.2020 19:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.