Çirkin saldırıya tepki büyüyor

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik’e yapılan saldırıya siyaset ve basın dünyasından tepki yağdı. Saldırıların basını susturamayacağını belirten meslek örgütleri ve siyasiler, adalet sağlayıcılarını göreve çağırdı.

22 Mayıs 2019 Çarşamba 15:51
Çirkin saldırıya tepki büyüyor

ÇGD KINADI

Çağdaş Gazeteciler Derneği yaptığı yazılı açıklamada, “Öncelikle Ergin Çevik’e geçmiş olsun demek istiyoruz. Son zamanlarda gazeteci ve siyasilere yönelik giderek artan saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Gazetecilere istediğini yazdırıp, istemediğini zorbalıkla yazdırmayacağını sanan zihniyeti bir kez daha kınıyoruz. Bu tür saldırılar gazetecileri korkutamaz. Gazeteci her koşulda olan biteni yazmaya devam edecektir. Adalet sağlayıcılarını Ergin Çevik’e saldıranları bir an önce cezalandırmaya çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

AGC: TAKİPÇİSİYİZ

Antalya Gazeteciler Cemiyeti ise, “Son günlerde gazetecileri hedef alan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Endişe verici boyutlara ulaşan bu tür çirkin saldırılara karşı meslektaşlarımızın daha dikkatli olmasını, ilgili kurumların da tedbir almasını talep ediyoruz. Basını bu ilkel yöntemlerle susturmaya çalışanlar bilmelidirler ki hiçbir zaman bu emellerine ulaşamayacaklardır. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizle saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür olayların sonuna kadar takipçisi olduğumuzu ve ilgili kurumların faillerin yakalanması noktasında gerekli hassasiyeti göstereceklerinden şüphemiz olmadığını bildiriyoruz” şeklinde bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

BASIN EMEKÇİLERİNDEN KINAMA

Antalya’da ve ulusal ölçekte yayın yapan haber portalları da, saldırıyı kınayan haberleri sitelerine taşıdı. Sözcü, Birgün, Cumhuriyet, İleriHaber, Akşam, Haberturk, T24, antalyaburada başta olmak üzere, birçok portal saldırıyı “Çirkin saldırı” olarak niteledi ve kınadı. Yerel basında görev alan birçok gazeteci, bir hafta içerisinde ikinci kez bir gazeteciye saldırı gerçekleştiğini hatırlatarak, saldırıyı gerçekleştirenlerin yargı önünde hesap vermesini dilediklerini söyledi. Basın emekçileri, yapılan saldırının saldırganların yanına kar olarak kalmaması gerektiğini belirten paylaşımlar yaparak Ergin Çevik’e destek verdi.

SİYASİLERDEN KINAMA

Antalya ve diğer şehirlerden siyasiler ve meclis üyeleri de sosyal medya paylaşımları ve yüz yüze ziyaretlerle Ergin Çevik’in yanında olduklarını belirttiler. DSP Aksu Meclis Üyesi Mehmet Akif Ordu, “Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanıp, kanun önünde gerekli cezayı almalarını temenni ediyorum. Konunun yakın takipçisi olacağımızın tüm kamuoyu tarafından bilinmesini, yetkili mercilerin gerekli önem ve hassasiyeti göstermesini diliyorum” ifadeleriyle saldırıyı kınadı.

DSP Eski Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, “Ergin Çevik yalnız değildir, şehir eşkiyalarına duyurulur” açıklamasıyla tepkisini dile getirdi.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer , Gazetecilere saldıran, hedef gösteren, kışkırtan kim varsa yargı önünde hesap vermelidir. Cezasız kalan her saldırı, bir başkasına cesaret veriyor” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan da sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. Emecan, “Antalya’da yaptığı haber sebebiyle darp edilen gazeteci Ergin Çevik’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sistematik saldırılara derhal son verilmelidir  #gazeteciliksucdegildir” dedi.

Antalya İYİ Parti Milletvekili Tuğba Vural Çokal, açıklamasında zedelenen değerlerimize vurgu yaptı. Çokal, “Gazeteci Ergin Çevik’in Aksu’da bir restoranın önünde 3 kişi tarafından saldırıya uğradığını büyük bir üzüntüyle duydum. Şiddetin fiziksel ve sözlü olarak fazla yükseldiği bu dönemde birliğimizin, beraberliğimizin ve milli duygularımızın zedelendiğini görüyorum” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da saldırıyı kınadı. Budak, “Son günlerde gazetecilere saldırı adeta “moda” oldu. Şimdi de Güneyhaberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergin Çevik’e kimliği belirsiz şahıslar saldırdı. Çevik’e yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırganlar bir an önce bulunarak yargı önünde hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, saldırıların caydırıcı yanının olmamadığını altını çizdi. Arı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Aksu Belediye sınırlarında yaşanan bir hukuksuzluğu dile getiren Gazeteci Ergin Çevik arkadaşımız dün saldırıya uğramıştır. Daha bir kaç gün önce İdris Özyol'a yapılan saldırıyı kınayıp, saldırganlar hakkında yargı tarafından caydırıcı kararlar alınmaz ise toplum huzuru kalmaz demiştik. Ne oldu, İdris Özyol'a saldıranlar serbest bırakıldı. Nerede kaldı yargının caydırıcı yanı? Dövenin dövdüğü yanında kar kaldığı bir sistemde böyle vakaların sonu gelmez. Çok yazık” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.