Cezaevine kitap yasağı iddiası

ANTALYA'da avukat İsmail Duygulu, Döşemealtı ilçesindeki L tipi cezavine kitap girmesinin yasaklandığını iddia etti.

08 Aralık 2016 Perşembe 17:46
Cezaevine kitap yasağı iddiası
Bürosunda açıklama yapan İsmail Duygulu, eski eşi ve aynı zamanda meslektaşı avukat Özden Saldıran'ın bir süre önce terörle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandığını belirtti. Cezaevinde vaktini okuyarak geçirmesi için Saldıran'a kitap gönderilmesi için sosyal medyadan çağrıda bulunduklarını kaydeden Duygulu, "Bir arkadaşımız Özden Saldıran'a Atatürk'ün Nutuk kitabını göndermiş. Ancak cezaevi yönetimi kitabı kabul etmeyip iade etmiş. İade edilen kitabı da bu arkadaşımız bana getirdi. Cezaevi yönetimi, tutuklu ve hükümlülere kitap gönderilmesini yasaklamış. Bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz" diye konuştu. Yasaktan Nutuk kitabının iade edilmesiyle haberdar olduklarını anlatan İsmail Duygulu, "Yasağın bu hafta başlamış olduğunu öğrendik" dedi.

İsmail Duygulu, olayı sosyal medyadaki hesabından da paylaştı. Duygulu sosyal medyadaki hesabından "Antalya L Tipi Cezaevi'ne insanların girmesi serbest, kitapların girmesi yasak, buna M.K. Atatatürk'ün 'Nutuk' kitabı da dahil. Cezaevi yönetiminin aldığı bir karara göre, tutuklu ve hükümlülerin yakınları tarafından, dışarıdan kitap getirilmesi yasaklandı. Bir vatandaş Antalya L Tipi Cezaevi'nde kalmakta olan bir tutukluya, posta yoluyla Atatürk'ün Nutuk kitabını gönderdiğini, fakat yasak olduğu için kendisine iade edildiğini bildirdi. Tutuklu ve hükümlüler cezaevinin kütüphanesinde bulunan kitaplarla yetinmek zorunda bırakıldı" paylaşımında bulundu. 

Son Güncelleme: 08.12.2016 17:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.