Ayışığı Koyu'nda deniz temizliği

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ayışığı Koyu'nda deniz dibi temizliği yapıldı.

25 Nisan 2015 Cumartesi 18:02
Ayışığı Koyu'nda deniz temizliği
AÜ Sualtı Sporları Topluluğu'nun Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anısına her yıl düzenlediği ve bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdiği Paris 2 batığı dalışı etkinlikleri kapsamında Ayışığı Koyu'nda sualtı temizliği gerçekleştirildi. Etkinliğe üçü yabancı, 18 üniversiteden 100'e yakın öğrenci katıldı. AÜ Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu eşliğinde düzenlenen sualtı temizliğinde çok sayıda atık su yüzüne çıkarıldı.


Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, " Teknelerin yanaşmış olduğu alanda, teknelerden atılan halatların dipte bulunduğunu gördük. Bunlar bazı teknelerden atılmış. Yine teknelerden atılan, tabağından, çanağına çok sayıda madde gördük. Su altında halılar ve kilimlerle karşılaştık. Yarısını dalga gömmüş. Burada her şeyden önemlisi ekolojik deniz çayırları zarar görmüş. Orada atılan çapalar, zincirler çayırları biçmiş durumda. O bölgede çayırlar deniz kirliliğini alıyor, toprak erozyonunu önlüyor ve biyolojik olarak evsel kirliliği yok ediyor. Balıkların yuvası ve besinini oluşturur. Ekolojik deniz çayırları yavruların burada beslendiği alanlar. Biz etkinliğimizin temasını temiz çevre, temiz deniz koyduk. Kemer'in gelirinin en önemli noktalarından bir tanesi de denizdir. Denizimizi koruyamazsak turizm diye bir şey olmaz" dedi.
 

Son Güncelleme: 25.04.2015 18:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.