'Ateş Kuşu' yuvaya döndü

TÜRK Hava Kurumu (THK) orman yangınlarına müdahale amacıyla aldığı CL-215 tipi amfibik yangın söndürme uçaklarından 'Ateş Kuşu', yangın sezonun sona ermesiyle Ankara'ya döndü.

05 Ekim 2016 Çarşamba 10:53
'Ateş Kuşu' yuvaya döndü
THK Antalya Şubesi tarafından koordinasyonu yapılan yangın söndürme uçağı, yangın sezonu olan 1 Haziran- 30 Eylül tarihleri arasında kullanılmak üzere Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne tahsis edildi. 13 personel ile sezon süresince görev yapan CL-215 tipi 'Ateş Kuşu' adlı amfibik (suya ve karaya iniş yapabilen)yangın söndürme uçağı, görev süresinin tamamlanmasından sonra Ankara'ya döndü.

Antalya ve bölgesinde yüksek yangın sezonu boyunca görev alan 'Ateş Kuşu', 15 dakikada uçuşa hazır hale geliyor. THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, uçağın 6 ton su kapasitesine sahip tankları bulunduğunu, tanklarını 12 saniyede doldurduğunu kaydetti. Orman yangınlarıyla mücadelede hava gücünün önemine işaret eden Yüceliş, "CL-215'ler havada en az dört saat kalabilme özelliğine sahip. Bu uçaklar, fedakar milletimizin bağışlarıyla THK'nın aldığı uçaklardır. Orman Genel Müdürlüğü ile işbirliğiyle bu önemli görevleri yerine getirmektedir. Hem milli hem de insanlığın serveti ormanları koruyabilmek gurur vesilesidir. Bir tek ağacı bile kurtarabilmek ayrı bir mutluluk kaynağıdır" dedi.
 

Son Güncelleme: 05.10.2016 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.