Antalya'da Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümü Antalya'da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos 2013 Cuma 12:26
Antalya'da Zafer Bayramı Coşkusu
Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İlker Can, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların yer aldığı törende protokol çelenkleri sunuldu.

CHP DE ÇELENK KOYDU

Resmi çelenk sunma töreninin ardından CHP'li bir grup Atatürk Anıtı'na gelerek çelenk koydu. Aralarında CHP İl Başkanı Devrim Kök ile Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın bulunduğu grup 'Mustafa Kemalin Askerleriyiz' sloganlarıyla alana geldi. Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra kısa bir açıklama yapan İl Başkanı Devrim Kök, "Gericiliğe, karanlığa, emperyalizme karşı Türk ulusu çok büyük mücadele vermiştir. Bu da 30 Ağustos'tur. Koca Türk ulusunun dirilişi, ayağa kalkışıdır. O ruhu asla kaybetmeyeceğiz. Atatürk'ün açtığı yolda koşar adımla gitmeye devam edeceğiz" dedi.

GEÇİT TÖRENİ İLGİYLE İZLENDİ

Çelenk töreninin ardından valilikte tebrikleri kabul eden Vali Öztürk, Tuğgeneral Can ve Belediye Başkanı Akaydın, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde resmi geçit töreni için hazır bekleyen tören kıtası ile vatandaşların bayramını kutladı. Geçit töreninde günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar, şiir ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Gaziler, şehit aileleri ve askeri birliklerin geçiş yaptığı tören ilgiyle izlendi.

SICAK HAVA BUNALTTI

Töreni sırasında sık sık 'Mustafa Kemalin askerleriyiz' sloganı atıldı. Bazı vatandaşlar ise evlerinin balkon ve pencerelerinden etkinlikleri takip etti. Tören sırasında yaklaşık 35 dereceyi bulan hava sıcaklığı, nemin de etkisiyle bunalttı. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 91'inci yıldönümüne ilişkin kutlamalar resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 30.08.2013 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.