Antalya Su Müzesi'ne kavuşuyor

Antalya Kent Konseyi'nin önerisiyle gündeme gelen Antalya Su Medeniyetleri Müzesi'nin 2014 yılında hayata geçirilmesi planlanıyor. Müze, kentin ilk su kaynaklarından olan Mağara Su Kaynağı'nda kurulacak.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 15:00
Antalya Su Müzesi'ne kavuşuyor
Antalya Kent Konseyi, 'geçmişten günümüze su kültürünü aktarmak' sloganıyla 3 yıl önce Antalya Su Medeniyetleri Müzesi'nin kurulmasını önerdi. Tarih boyunca insan yaşamını ve yerleşimini belirleyen en önemli faktörlerden biri olan su kültürünü yaşatmak, halkı küresel ısınmaya dayalı kuraklıklar, enerji açığı, içme suyu sıkıntısı, memba kaynaklarının kuruması, su kirliliği gibi önemli sorunlar hakkında bilinçlendirmek amacıyla ortaya çıkan Su Müzesi'nin gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.

2014 BÜTÇESİNE ALINACAK
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) tarafından kabul gören proje için bir süredir devam eden çalışmalarda son aşamaya gelindi. ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın, projeye 2014 yılı bütçesinde yer vereceklerini söyledi. Konyaaltı Beach Park'ta yer alan Antalya'nın ilk su kaynaklarından Mağara Su Kaynağı'nda yapılması planlanan projeyi kısa zamanda tamamlamak istediklerini aktaran Fethi Yalçın, yerle ilgili birtakım sıkıntılar olduğunu, bunu çözmeye çalıştıklarını anlattı.

ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENECEK
Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, suyun dünya hayatındaki önemini gelecek nesillere aktarma konusunda Su Müzesi'nin önemli bir görev üstleneceğini dile getirdi. Anadolu'nun su kullanımına dönük zengin bir kültürü olduğuna dikkati çeken Semanur Kurt, "Müze'nin, 2014 yılında yapım aşamasına geçirileceği beklentisi içerisindeyiz. Bu konuyu bizim gibi kamuoyu da yakından takip ediyor" dedi.

SUYUN ELDE EDİLMESİ ANLATILACAK
Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Recep Esengil tarafından hazırlanan projeye göre, 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulacak Su Medeniyetleri Müzesi'nde, açık ve kapalı sergi salonları, toplantı salonu, bilgilendirme merkezi yer alacak. Suyun elde edilmesi, kullanılması, atık suyun bertaraf edilmesi gibi konuların uygulamalı olarak anlatılacağı merkezde çocuklara yönelik deneysel çalışmalara da yer verilecek. 

Son Güncelleme: 03.08.2013 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.