3+3'E SİMİTLİ PROTESTO

Antalya'da Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurlar, hükümetin yüzde 3+3'lük zam teklifini protesto etti. Büyükşehir bahçesinde simitlerle masa kuran KESK'e bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası üyesi memurlar, bir simidi üçe böldü.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 13:33
3+3'E SİMİTLİ PROTESTO
TümBelSen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Yarın Ramazan Bayramı olacak ama memurun bayramı olmayacak" dedi. Hükümetin zam önerisini 'sadaka' olarak değerlendiren İlhan Karakurt, şunları söyledi:

“Bu teklif milyonlarca kamu emekçisini, onların eş ve çocuklarını yok sayan, onları insan yerine koymayan arsız bir tekliftir. Söz konusu memur olunca kişi başı gelirin 15 bin doları geçtiği Türkiye'de ekonominin dengesi bozuluyor. Ama milyonlarca kamu emekçi yutmuyor artık bu yalanları, kanmıyor. Araya ramazanı da koysanız, bayramı da koysanız uyutamayacaksınız bizleri. Bu kez hesabı hükümet değil bizler yapacağız. Yani hükümetin değil kamu emekçisinin hesabı tutacak."

Açıklama, 'Her yer Taksim her yer direniş' sloganıyla kesilirken, Şube Başkanı Karukurt, “Bundan sonra her yerde toplu sözleşme her yerde direniş diyerek, birlikte mücadele edeceğiz" dedi. Açıklamanın ardından memurlar, hükümetin kendilerine bir tam simidi bile reva görmediğini savunarak, yanlarında getirdikleri halka simitleri üçe bölerek yedi. 

Son Güncelleme: 07.08.2013 14:02
Anahtar Kelimeler:
Protesto3+3lük Zam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.