2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları ülkemiz de Erzurum’da düzenlenmişti. Tesislerin yapım aşamasında büyük çekişmeler yaşanmış, Projeye sahip çıkmaya çalışan kurumlar arasında olumsuz iletişimler tesislerin yapım süresinin en az 6 altı ay sonra başlamasına neden olmuştu. Hükümetin olaya el atması ile birlikte bu tarih daha fazla uzamadan yapıma başlanmış ve sonuçlandırılmıştı.

Kış oyunları çok keyifli bir ortamda geçmiş açılış ve kapanış etkinlikleri ile ülke gündemine damgasını vurmuştu. Çünkü İlk defa ülkemizde kış oyunları düzenleniyordu. Ve başarılı olunmuştu.
Atlama kuleleri, yapıldığı ilk günden bu yana Erzurum’un simgelerinden biri olmuş durumda, Erzurum’a gelenleri gece ışıl ışıl görüntüsü ile gündüz heybetli duruşu ile karşılamaktadır.

Sadece atlama kuleleri değil tabi kış oyunları adına yapılan diğer tesislerin değeri ve Erzurum’a kattıkları da çok fazla. Bu tesislerden Erzurum Atatürk Üniversitesi spor bölümü öğrencileri ve bu konuda eğitim alan çocuklar çok fazla faydalanmaktadırlar.

Geçen hafta okuduğum bir haberle sarsıldım. Atlama kulelerinin pisti heyelan nedeniyle çökmüş. Arkasından çeşitli söylentiler.

Bu pist yapılırken o yerde yaşayan insanlar zamanında çeşitli uyarılarda bulunmuşlar, alt yapısının çok ama çok sağlam yapılması konusunda ısrar etmişler. Bu uyarılar dikkate alınsaydı şimdi bunlar yaşanır mıydı bilinmez ama belki de yaşanmazdı. İşin başındaki kişilerin halkın sesine de kulak vermesi gerekebilir. İşin teknik boyutu kadar bölgede yaşanmışlık da çok önemli, yıllarca yazını, kışını bu kara parçasında geçiren insanlardan daha iyi bilen olmaz.

Erzurum’da durum böyle iken gelelim Aksu’da gerçekleştirilecek Expo 2016 Projesine, bu proje ile ilgili güzel hayalleri var herkesin. Bu işin başındaki kişiler çok daha iyi bilirler elbette ama bu ülkenin bir ferdi olarak Erzurum’da yaşanan durumun Aksu’da da yaşanmasını istemem tabiki.

Bununla ilgili çok kısa bir şey paylaşmak istiyorum;
Expo 2016 ile ilgili geçen sene Aksu’da bir toplantı düzenlenmişti. Toplantıya Expo 2016 projesinin başındaki yöneticiler ve o bölgede yaşayan kişilerde davet edilmişti. Toplantı esnasında Expo 2016 projesinin yapılacağı yerde yaşayan Ziraat Mühendisi bir amcamız, bu alanın fizibilite çalışmasının çok iyi yapılması o bölgenin bir dere yatağı olduğunu, her sene olmasa da bahar döneminde karların erimesi ile birlikte bu alanı su bastığını, ıslah çalışmalarının iyi yapılması gerektiğini dile getirmişti. Teknik ekip bu konuda yeterli önlemlerin alındığını dile getirseler de, ziraat mühendisi amcamız çok da ikna olmamış gibi görünüyordu.

Yani, “Dere yatağına, geri döner” bugün olmazsa yarın.
Biz Aksu’da gerçekleştirilecek bu çalışmayı başından beri destekliyoruz. Expo 2016 projesi ülkemiz için onur duyulacak bir proje. Konusu “çiçek ve çocuk” olduğu için ayrıca önemsenmesi ve desteklenmesi gereken bir proje. Çocukların hafızalarına dünyanın yeşil kalması ve hep yeşil olması gerektiğini aşılayacak bir proje olacak diye düşünüyorum.

Ülkemizin hayal kırıklığına uğrayacak projeler yerine, harikalar yaratacak projelere ihtiyacı var.
Saygılarımla,
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.