Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli olur.

Bu misal 7 Haziran seçimlerinden bu yana, liderlerin yaptığı açıklamalar ve takındıkları tutumlar bir erken seçim olasılığını hep gündemde tuttu.

CHP ile yürüttüğü koalisyon görüşmelerinden sonuç alamayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçim olasılığını açık bir dille ifade etti.

Meclis'in seçim kararı alması durumunda da bunu "en kısa sürede" yapmayı hedefleyen AK Parti'de 18 ya da 25 Ekim tarihi dillendiriliyor. Türkiye'nin Kasım ayının ortasında G-20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olması nedeniyle Kasım ayından önce seçim ihtimali konuşuluyor.

Artık deyim yerindeyse geri sayım başladı.

Peki bu gelişmeler olurken, seçime girecek olan partiler ne tür çalışmaların içerisine giriyor, isterseniz bir de ona bakalım.

Aksu siyasetini çok yakinen izlediğimizden dolayı, çok uzağa gitmeden Aksu’dan örnek verecek olursak;
AK Parti Aksu İlçe teşkilatı 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra bir erken seçim olacakmış gibi sahaya inerek çalışmalara başladı. Mahalle toplantıları yaptı ve yapıyor aynı zamanda ev ziyaretlerinde bulunuyor. Tabi ki bunlar yapılırken mevcut vekiller de bu çalışmaların içerisine dahil ediliyor. Kadın Kollarını da unutmamak gerek, onlarda sahada ev ev dolaşarak çalışmalarını yürütüyorlar. Tabi ki bu çalışmaların her biri sosyal paylaşım sitelerin de paylaşılıyor. Gerçi gözlemlediğim kadarıyla, bu ve buna benzer çalışmalar başta İl başkanlığı olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarında yapılıyor. Ayrıca İl başkanı Rıza Sümer, geçmişte bu partiye emek veren ama sonra çeşitli nedenlerden dolayı köşesine çekilen partilileri de tek tek dolaşarak onların gönüllerini alması da dikkatlerden kaçmıyor. En son sosyal medyada paylaşılan bir kare de, AK Parti eski İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu ile buluşması. Bunlar güzel olan şeyler.

AK Parti cephesinde ilk etapta göze çarpan çalışmalar bunlar.

Gelelim MHP ve CHP’ye…

MHP İlçe Başkanı Kemal Kara ve CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız, sevdiğim ve saydığım siyasetçiler içersinde yer alan iki ayrı şahsiyet. Ama onları sevmem eksikliklerini yazmayacağım anlamına gelmez. Başta da dediğim gibi erken seçim olasılığı 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra liderlerin takındığı tutumlar ve yaptıkları açıklamalar, bu sürecin oluşacağı habercisi niteliğindeydi.

O günden bugüne baktığımızda her iki partide de seçime yönelik çalışma anlamında atılan bir adım yok. Gerçi bu süreç bir tek bu partilerin Aksu İlçe teşkilatında değil, genel olarak bütün teşkilatlarda böyle. Hal böyle olunca da AK Parti anlamında ortaya çıkacak bir başarıyı da tesadüf olarak algılamamak gerekir.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.