Engelli ile özürlü çok farklıdır ama engellilere özürlü demek tam bir özürlü işidir. Her gün karşılaştığımız engelli insanlarımız çoğumuzdan sağlıklı neden mi çünkü engellerinin farkındalar, ona göre yaşam  mücadelesi vermekteler ve sağlıklı olan birçok insandan daha insanca...

Kimsenin acıma duygularını istismar etmeden. Sağlıklı olduğu halde dilenen, dolandıran insanları düşününce onlara hayran olmamak elde değil.

Bana göre insanın en büyük engeli kendine koyduğu engellerdir, aşılamayan engeller... Bedensel engelli insanlara yüzlerce örnek vermek mümkün.. Ludwig van Beethoven sağır olmasına rağmen dünyanın en iyi müzisyenleri arasına girmeyi başarmıştır. Puerto Rico'da  kör olmasına rağmen  23 yaşında çıkarmış olduğu "feliciano" adlı albüm grammy ödülü kazanmış ve bundan sonra sayısız ödül almıştır. Ozzy Osbourne, Rock Sanatçısı Neil Young duyma problemi olan sanatçılar..

İngilteren'in sevilen rock gruplarından Minnikin grubunda gitar çalan Mark Playle, doğuştan sol eli olmayan bir müzisyen...Ankara'da yaşayan ve doğuştan görmeyen Eşref Armağan 41 yıldır resim yapıyor. Amerika ve Avrupa'da sergiler açan Armağan, Amerika eski Başkanlarından Clinton'ın da portresini yapmış. Menajeri Joan Eroncel ile birlikte gittiği ülkelerde uluslararası ün kazanan Eşref Armağan'ın beyin yapısı Harvard Üniversitesi'nde incelenmiş ve görmediği halde nasıl resim yapabildiği bilimsel çalışmalara konu olmuştur. Tabii burda saz ustası Aşık Veysel'i de anmadan edemeyeceğim...

Demem o ki; özürlülerle engellileri iyi ayırt etmek gerekir... Engelli olmak hiçbir şeye engel değil Allah bizi özürlü olmaktan ve gerçek özürlülerden korusun.

Bütün engellilerin gününü kutlar, bedensel engel hiçbir şeye engel değildir özürlü olmadığımız sürece...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.