Tropikal ürünler pazar arıyor

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde, adını son yıllarda duymaya başladığımız tropikal ürünlerle, piyasada çok bilinmeyen ürünler pazar arıyor. İstanbul'dan 2 yıl önce gelerek Gazipaşa'ya yerleşen Yurdaay Duralı, burada yetişen değişik ürünleri ülke genelinde satmaya çalışıyor.

05 Eylül 2013 Perşembe 10:12
Tropikal ürünler pazar arıyor
Kendiliğinden doğada yetişen, kaktüsgillerden meyveli Frenk inciri (dikenli incir), hünnap, cennet meyvesi, avokado ve pepino gibi ürünlerden numuneleri tanıtım amaçlı olarak İstanbul'a gönderdiğini belirten Yurdaay Duralı, bu ürünlerin ilçedeki çiftçilerin geçim kaynağı olabileceğini kaydetti.

Özellikle dikenli incir, hünnap gibi İstanbul pazarında tanınmayan ürünlerin numunelerinin büyük ilgi gördüğünü dile getiren Duralı, "Gazipaşa'da yetişen tropikal ürünler, tam bir şifa ve lezzet deposu. Ancak bir çoğu Gazipaşa dışında tanınmıyor. Biz burada yetişen tropikal ürünlere pazar arıyoruz. Umut ediyoruz, ilçede yetişen bu ürünler kısa sürede çiftçinin geçim kaynağı haline gelecek" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.