OSB'nin hedefi teknolojiyi geliştirmek

ANTALYA Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti, kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi için teknik altyapıyla ilgili araştırma yapmak için Fransa'nın Nice kentindeki Sophia Antipolis Teknokenti'ne inceleme gezisi düzenledi.

02 Mayıs 2017 Salı 12:37
OSB'nin hedefi teknolojiyi geliştirmek
OSB Müteşebbis Heyeti, yeni veya ileri teknolojide ürün üretmek isteyen girişimcilere önemli imkanlar sağlayacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ni Antalya sanayisine kazandırmak için çalışmalarına başladı. Heyet ilk olarak doğru uygulamaları yerinde görmek ve teknik altyapıyla ilgili araştırma yapmak için Avrupa'nın silikon vadisi sayılan Fransa'nın Nice kentindeki Sophia Antipolis Teknokenti'ne inceleme gezisi düzenledi. Sophia Antipolis Vakfı Başkanı Philippe Mariani ev sahipliğindeki ziyarette heyet üyelerine, teknokentin gelişimini anlatan sunum yapıldı, altyapı ve süreç işleyişi hakkında bilgiler verildi. Antalyalı sanayiciler 4 gün süren gezi kapsamında Schneider Electric fabrikasında da incelemelerde bulundu.

HIZLI VE DOĞRU ADIMLAR ATMALIYIZ
Dünya ile rekabet edebilir ve hızla değişen ihtiyaçlara cevap verebilir hale gelmenin teknolojiye yapılan yatırımla sağlanacağına dikkati çeken OSB Başkanı Ali Bahar, “Yapılan araştırmalar firmalarımızı günün koşullarına entegre etmememiz halinde en fazla 15 yıl ömrümüzün kaldığını gösteriyor. Yani teknolojik anlamda yerimizde sayarsak 15 yıl sonra bu fabrikaların hiç biri olmayacak. Bu realiteyle yüzleşmemek için hızlı ve doğru adımlar atmalıyız" dedi.

BAŞARIYA GİDEN YOL
Bu kapsamda atılacak ilk adımın üniversite-sanayi iş birliği olduğunu anlatan Bahar, şunları söyledi: "Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yeni veya ileri teknolojide mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcilerin, araştırmacı ve akademisyenlerin sınaî ve ticari faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında yürütebilmelerine ve bu üniversitelerden yararlanabilmelerine imkan vermek için kurulmuş akademik, sosyal ve kültürel sitelerdir. Üniversitelerimiz mezun verme misyonunda uzaklaştırılır, sanayinin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veren teknolojileri üretmeye yoğunlaşırsa, başarıya giden yolun ana güzergahı çizilmiş olur."

REDÜKSİYON OLMAYA HAZIRIZ
Ali Bahar, OSB olarak üniversite-sanayi iş birliğinde redüksiyon olmaya hazır olduklarını vurguladı. Bahar, “Teknolojide ve üretimde çağın gerisinde kalmamamız için üniversitelerimiz ile sanayi kuruluşlarımızın ivedilikle ortak bir çalışma ortamında buluşması gerekiyor. İki farklı çapta borunun birleşmesini sağlayan parçaya redüksiyon denir. Bakıldığında küçük bir parçadır ancak hayati öneme sahiptir. OSB olarak üniversite-sanayi arasında redüksiyon olmaya hazırız ve bu kapsamda kurmayı planladığımız Teknoloji Geliştirme Bölgesini ülkemize kazandırmaya kararlıyız" dedi.

DOĞRU TESPİT DOĞRU BAŞLANGIÇ
İnceleme gezisinin Teknoloji Geliştirme Bölgesi'ne ışık tuttuğunu söyleyen Bahar, “Müteşebbis heyetimiz, OSB'nin en önemli karar organıdır. Bu inceleme, bizlere faydalı bilgilerle birlikte ve deneyim elde etmemizi sağladı. Doğru bir tespit yapamazsanız doğru bir başlangıç da yapamazsınız. O nedenle doğru uygulamaları yerinde görüp daha da geliştirerek sanayicimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 02.05.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.