Komisyonculardan ortak açıklama

Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın, “İnşallah komisyonculuk tarihe karışacak” açıklamasına, “Bir sistem değişikliği var. Ama, bu güne kadar bu sistemin dışında dünyada daha farklı bir sistem yok” yanıtını verdi.

22 Ekim 2018 Pazartesi 15:02
Komisyonculardan ortak açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, “Sebze ve meyve fiyatlarına doğrudan etki eden, suni süreçleri azaltacak hal yasasının önümüzdeki çok yakın süreçte TBMM gündemine geleceğini biliyoruz. İnşallah komisyonculuk tarihe karışacak” açıklaması Türkiye genelindeki komisyoncuların sözcülerine Antalya EXPO Center’de bir araya getirdi.

Başta Antalya Sebze Meyve Komisyoncuları Dernek Başkanı Nevzat Akçan olmak üzere, Bursa, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Amasya, Denizli, Elazığ gibi dernek başkanının ve ülke genelinde birçok komisyoncunun bir araya geldiği toplantıda Bakan Albayrak’ın Hal Yasasıyla ilgili yaptığı açıklama masaya yatırıldı.  Toplantı sonrası açıklamada bulunan Türkiye Sebze Meyve Komisyoncuları Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, ”Bakan Bey’in açıklamalarının alt yapısı nedir biz de bilmiyoruz” dedi.

Bir yol haritası belirlemeye çalıştıklarının altını çizen Federasyon Başkanı Yüksel,” Bakan Bey, açıklamasında direk, net bir şekilde komisyonculuğun kalkacağını ifade etti. Burada hedeflenen ürünün daha ucuza satmak, arada kimler var, nasıl kısaltırız, bunun hesapları yapılıyor. Fakat hal komisyonculuğu, kanunla belirlenmiş, üreticiyle tüketici arasındaki en kısa mesafedir. Bu ürün, bir başka ürün gibi maliyet analiziyle, satışa sunulan bir ürün değil. Bu arz talep meselesine göre satışa sunulur. Bunun da yeri borsa görevi gören hallerdir. Hal komisyoncusu arkadaşlarımız olmadan ya da yerine birilerini koymadan olmaz” diye konuştu.

Bakan Albayrak’ın açıklamalarının alt yapısı olduğunu bilmediklerini savunan Yüksel, “Ne planlanıyor, ne düşünülüyor, bunları yakın gelecekte göreceğiz. Ama benim gördüğüm bir sistem değişikliği var. Eğer bu üreticiye, halka faydalıysa bizler bunun karşısında olmayız. Ama bu güne kadar bu sistemin dışında dünyada daha farklı bir sistem yok. Üstelik hepimizin bildiği gibi, üreticimizin direk perakendeciye satışı da serbest. Bekleyip göreceğiz. Biz hal komisyoncuları olarak bu arada kendimizi siyasilere, bürokratlara anlatmaya çalışacağız. Özellikle üretim bölgeleri çok önemli, buralardaki hal komisyoncusu arkadaşlarımız, bir üretici birliği gibi çalışıyor.  Üretici ile komisyoncu omuz omuza bu işi beraber götürüyor.

Son Güncelleme: 22.10.2018 15:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.