Çiftçiye Yapılacak Destek Tutarları Belli Oldu

Çiftçilere yapılacak tarımsal desteklemeler kapsamında mazot, gübre ve toprak analizi destek tutarları açıklandı.

04 Haziran 2014 Çarşamba 10:32
Çiftçiye Yapılacak Destek Tutarları Belli Oldu
 'Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) Dahil olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre çiftçilere, üretim yılı içinde işledikleri ÇKS'de kayıtlı tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacak. Müracaat ettiği toplam arazi miktarı 1 dekarın altında olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılmayacak. Toprak analizi desteği ise dekar başına 2,5 lira olarak belirlendi.

1 EYLÜL'E KADAR ANALİZ ŞARTI
Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Eylül 2014'e kadar toprak analizi yaptırılması şartı gerekirken 50 dekarın altındaki tarım arazilerinde bu şart aranmayacak.

ÇSK KAYDI ŞART
Destekleme ödemesinden faydalanmak isteyen çiftçilerin 2014 üretim yılı ÇKS kaydını yaptırmaları, belirlenen bilgi ve belgelerle il/ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor.

Son Güncelleme: 04.06.2014 10:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.