Antalya OSB sanayicileri İran'da

ANTALYA Organize Sanayi Bölge'nin (OSB) Tebriz Sanayi Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği ticaret heyeti programının üçüncü ayağı İran'da gerçekleşti. Program kapsamında Antalya OSB sanayicileri ile İranlı firma temsilcileri arasında 486 yüz yüze görüşme yapıldı.

26 Kasım 2018 Pazartesi 15:47
Antalya OSB sanayicileri İran'da

Antalya OSB Bölge Müdürlüğü ve İran- Tebriz Sanayi Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen programın startı haziran ayında verildi. İlk olarak Antalya OSB ve Tebriz firmaları mercek altına alındı, çalışmalar sonucunda firma eşleştirmeleri yapıldı. Çalışmanın ardından Tebrizli iş insanları ekim ayında Antalya OSB firmalarını ziyaret ederek, bölge sanayicileriyle 268 yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

TEBRİZ VALİLİĞİ KARŞILADI

Antalya OSB sanayicilerinin Tebriz ziyaretini kapsayan üçüncü etap temasları, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar önderliğinde yapıldı. 19 bölge sanayicisinin yer aldığı heyet, 3 günlük programın ilk gününde Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri ve iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı Tebriz ve Antalya Ekonomi ve Ticari Girişimciler Toplantısına katıldı. Toplantının ardından Tebriz'in dört büyük sanayi tesisinde incelemelerde bulunan Antalya OSB sanayicileri, programın devamında Tebriz'in önde gelen firmalarının yetkilileri ile yeni işbirliklerini değerlendirdiği toplam 218 yüz yüze görüşme yaptı.

486 YÜZ YÜZE GÖRÜŞME

Programın oldukça dolu ve verimli geçtiğini aktaran OSB Başkanı Ali Bahar, “5 ay gibi kısa bir sürede üç etap şeklinde planlanan ve icra edilen program, bölgemiz ve sanayicilerimiz açısından oldukça verimli geçmiştir. Bölge sanayicilerimiz ile Tebrizli iş inşaları arasında toplam 486 yüz yüze görüşme yapıldı. 30'a yakın iş anlaşması imzalanma aşamasına geldi. Bölgemiz ve ülkemiz ihracatının artması açısından atılmış önemli ve büyük bir adımdır. Yaptığımız ihracat hamlesi her ne kadar ticari bir kazanım gibi gözükse de temaslarımız esnasında kurduğumuz dostluk temelli ilişkilerin, iki ülke arasındaki bağların güçlenmesine ciddi bir katkı sağladığına inancımız tamdır. Tebriz'de ekonomi ve ticaretin yanı sıra farklı alanlarda geniş iş birliği yaparak maliyetleri azaltabilir, ülkemize daha fazla katma değer sağlayabiliriz" dedi.

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEYE HAZIRIZ

Antalya ile ilişkileri geliştirmeye hazır olduklarını belirten Tebriz Vali Yardımcısı Ali Cehangiri, “İran ve Türkiye iki dost ve komşu ülke olarak sürekli birbirlerinin yanında olmuştur. Türkiye ile İran'ın ekonomik anlamda bazı sıkıntılarla karşılaştıkları bu dönemde de işbirliği yapmak suretiyle zorlukları geride bırakabilirler. Bu kapsamda Türk girişimcilere İran'da özellikle Doğu Azerbaycanlı kardeşleri ile işbirliği yapma çağrımızı yineliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA SANAYİ KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR ŞEHİR

İranlı ve Türk girişimcilerin en büyük ticari sorununun para ve bankacılık olduğunu belirten İran ve Türkiye Ortak Ticaret Odası Başkanı Reza Kami de İranlıların Antalya'yı turizmi ile tanıdıklarını ancak şehrin sanayi konusunda da önemli olduğunu ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Kami, Türkiye'nin teknolojisi, enerjisi, uzman ve ucuz iş gücü ile İranlı ve Türk girişimcilerin hedeflerine ve çıkarlarına fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.