Yıldızlar Meclisi protokolu imzalandı

KUMLUCA Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ilçedeki ortaokul öğrencilerinin katılımıyla oluşturulan 'Yıldızlar Meclisi' protokolu imzalandı.

10 Ocak 2017 Salı 17:36
Yıldızlar Meclisi protokolu imzalandı
Kumluca Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Yıldızlar Meclisi kurucusu Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hüseyin Orhantekin, ortaokul müdürleri, okul ve sınıf temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, daha önce lise öğrencilerinden oluşan İlçe Gençlik Meclisi kurulduğunu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol gereğince lise öğrencilerinin de görüş, düşünce ve fikirlerini beyan etmelerinin sağlandığını söyledi. Yapılan uygulamanın olumlu olması üzerine ilçedeki ortaokulların da bir meclis oluşturulması fikrinin gündeme geldiğini kaydeden Çetinkaya, "Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulumuz bu süreçte Yıldızlar Meclisi'nin kuruluşuyla ilgili çalışmaları başlattı. Bugüne kadar gençlerimiz için hep söylediğimiz şey 'Siz bizim geleceğimizsiniz' sözüdür. Ama bunu hiçbir zaman söylemden öteye taşıyamadık. Bunun da en büyük sıkıntılarını demokrasimizin gelişmesinde yaşıyoruz. Demokrasi bir kültür ve yaşam biçimidir, ancak uygulaması zor bir iştir. Demokraside değişimler yaşanarak, olgunlaşarak olur. Bu yaptığımız çalışmayla, sizler demokrasiyi daha fazla özümseyecek ve yaşamınızda uygulayacaksınız. Bu meclisin başta ortaokullarımız arasında kaynaşmaya, ilçemizin gelişmesine ve ülkemize hayırlı olmasını temennisiyle, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.



İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de 3 yıldır lise Gençlik Meclisi'nin ilçede güzel işlere imza attığını, bu güzelliklerin devam etmesi ve daha fazla kitlelere ulaşması adına ortaokulların katılımıyla Yıldızlar Meclisi kurulmasına karar verdiklerini vurguladı. Konuşmaların ardından Kumluca Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Yıldızlar Meclisi işbirliği protokolu imzalandı.

Törenden sonra, ilçede ortaokulların okul meclis başkanları ve sınıf temsilcilerinin katılımıyla Kumluca Yıldızlar Meclisi'nin ilk genel kurulu yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Yıldızlar Meclisi yönetimine, Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'ndan Merve Çelen, Barbaros Ortaokulu'ndan İrem Serttürk, Beykonak 80'inci Yıl Ortaokulu'ndan Duran Engin, Cumhuriyet Ortaokulu'ndan Hilal Demiral ve Mimar Sinan Ortaokulu'ndan Enver Efe Bilgiç seçildi.

Son Güncelleme: 10.01.2017 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.