Bir okul hizmete girdi 2.si yolda

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün 2013’te yatırım programına aldırdığı Yeni Doğan Mahallesi’ndeki 16 derslikli Kepez İHL Ortaokulu hizmete girdi. Tütüncü, mahalleye yeni bir okul daha yapılacağının müjdesini verdi.

09 Eylül 2014 Salı 14:14
Bir okul hizmete girdi 2.si yolda
Başkan Hakan Tütüncü, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla Yeni Doğan Mahallesi’nde hizmete giren Kepez İmam Hatip (İHL) Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Başkan Tütüncü, okulu gezerek, okul idarecilerinden bilgi aldı. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyen Tütüncü, idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere yeni öğretim yalında başarılar diledi. Tütüncü, “Eğitim-öğretim yılının ilk gününde bir pazartesi sabahı resmi programın dışında bir okulda isek, bu bizim eğitime verdiğimiz önemin bir göstergesidir.” dedi.

İlköğretim okulu da yapılacak
Tütüncü, Kepez İHL Ortaokulu’nun, Kepez Belediyesi’nin büyük gayretleri sonucu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığını belirtti. Okulun, Yeni Doğan Mahallesi’ne yapılan önemli bir hizmet olduğuna işaret eden Tütüncü, “Beş başı mahmur, modern ve güzel bir okul oldu.” İfadesini kullandı.

Tütüncü, 1991’de İmam Hatip Ortaokulu’na başladığı zamanki imkânlarla şu anki imkânlar arasında uçurum olduğuna dikkat çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birinci sınıfta iken sınıf mevcudumuz 83 kişiydi. Bir sırada 5 kişi otururduk. Şimdi öğrencilerimiz 30 kişilik sınıflarda modern bir ortamda eğitim görüyorlar. Aynı zamanda fiziki yapıları çok iyi bir eğitim kalitesiyle üst seviyelere taşıyabilmeliyiz.”


Mahalleliden eğitim teşekkürü
Belediye olarak eğitime her zaman destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, Yeni Doğan’a, 2015’te yeni bir ilköğretim okulu binası kazandıracaklarının da müjdesini verdi.

Yeni Doğan Mahalle Mehmet Ergüven, okul idarecileri ve veliler Başkan Tütüncü’ye, bölgeye yaptığı eğitim yatırımlarından dolayı teşekkür etti.

Ak Parti Kepez İlçe Kadın Yolları Başkanı Fatma Tutan ve belediye meclis üyeleri de ziyarete eşlik etti.
 

Son Güncelleme: 09.09.2014 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.