Antalya LYS'ye damgasını vurdu

LYS'nin ilk 1000'lik diliminde Antalya'dan 148 öğrenci yer aldı. Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, "Bu çok ciddi bir rakam" dedi.

29 Temmuz 2013 Pazartesi 17:01
Antalya LYS'ye damgasını vurdu
Antalya, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından haziran ayında yapılan ve geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) damgasını vurdu. Bu yıl sıralamanın açıklanmayacak olması hangi ilin daha başarılı olduğu konusunda belirsizliğe neden olurken, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın 2013 LYS'de ciddi başarı yakaladığını açıkladı.

YÜZDE 15'İ ANTALYA'DAN
851 bin 135 adayın başvurduğu LYS'de ilk 1000'lik dilimde Antalya'dan 148 öğrencinin yer aldığını söyleyen Osman Nuri Gülay, "Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 8'incisi olmuştuk. LYS'de de çok iyi bir yerdeyiz. Ama sıra açıklanmadığı için konuşmamız afaki olur. Şu anda ilk 1000'de 148 öğrencimiz var. Yani neredeyse yüzde 15'i Antalya'dan çıkmış" dedi.

ÇOK CİDDİ BAŞARI
Antalya'nın akademik başarıda artık oturmuş bir şehir olduğunu ifade eden Gülay, "Bizim hedefimiz Antalya'yı akademik başarıda ilk 10'da tutmaktı. Bunu da yakaladık. Yeterli mi, hep daha iyiye gideceğiz. Bunun da çalışmalarını sürdüreceğiz. 148 öğrenci ilk 1000'de çok ciddi bir rakam. Bu anlamda ilçe milli eğitim müdürlerimizi, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.07.2013 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.