Aksulu gençler TEOG’da başarılı

Milyonlarca öğrencinin geleceğine yön verecek en kritik sınavlardan biri olan TEOG birinci dönem sonuçları açıklandı. Aksulu gençlerin bu sınavda başarılı oldukları görüldü. İlçemizde, 23-24 Kasım tarihinde 26 okulda yapılan ortak sınava, 8’inci sınıfta okuyan 1034 öğrenci girdi.

09 Ocak 2017 Pazartesi 15:37
Aksulu gençler TEOG’da başarılı
AKSU İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinde TEOG birinci dönem sonuçlarına ilişkin istatistikler açıklandı. Buna göre; Aksu’daki 8’inci sınıf öğrencilerinden 4’ü Matematik dersinden, 6’sı Türkçe dersinden, 72’si Fen ve Teknoloji dersinden, 44’ü İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden, 44’ü İngilizce dersinden, 23 öğrenci de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden “100 Tam Puan” aldı.
Sınavda 90 puan alan öğrencilerin sayısı da şöyle: Matematik dersinden 43, Türkçe dersinden 28, Fen ve Teknoloji dersinden 125, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 108, İngilizce dersinden 81, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden139 öğrenci.
Bu yıl, geçen yıla göre daha zor bir sınav olduğunu altını çizen eğitimciler, öğrencilerin daha çok Matematik, Türkçe ve İngilizce’de zorlandığını belirtti. Açıklanan birinci dönem TEOG sonuçlarının yerleştirmeye esas yüzdelik dilimleri ve puanları kapsamadığını söyleyen eğitimciler, ikinci dönem sınav sonuçları ve okul ortalaması ile toplanıp katsayılara göre hesaplanarak puanlama yapılacağını altını çizdi.



Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu 23-24 Kasım’da gerçekleştirilen birinci TEOG sınavının sonuçları açıklandı. TEOG Birinci Dönem, TEOG ikinci dönem ve Okul ortalaması toplanıp katsayıları hesaplandıktan sonra öğrencilerin esas puanı belli olacak.
TEOG sınav sonuçları ile ilgili değerlendirme yapan eğitimciler, şu bilgiyi verdi:
“Açıklanan TEOG sınavı sonuçları öğrencilerin yerleştirmeye esas yüzdelik dilimlerini ve puanlarını kapsamıyor. 2.dönem sınavlarının ardından sonuçlar, okul ortalaması ile hesaplanıp öğrencilerin esas puanlarını ortaya çıkaracak. Diğer yıllara oranla bu yıl TEOG’da soruların zor ve seçici olması öğrencilerin başarı sonuçlarını da etkiledi. Öğrencilerin yanlışlarının daha çok Matematik, Türkçe ve İngilizce derslerinde olduğunu görüyoruz. Açıklanan TEOG Birinci Dönem sınavı yapılacak ikinci dönem sınavı hakkında bazı ipuçları verdi. Öğrenciler yanlış yaptıkları konuları tekrar etmeliler. Çünkü ikinci dönem sınavlarında da aynı konulardan soru çıkabilir. Bol bol farklı kaynaklardan soru çözerek, çok fazla soru tarzı görmeleri faydalı olacaktır. Birinci dönem sınavında öğrenciler eksikliklerini görerek 26-27 Nisan’da yapılacak ikinci dönem sınavına hazırlanmalılar.”
 

Son Güncelleme: 09.01.2017 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.