75. Yıl’dan Başkent çıkarması

Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri ve veliler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Ankara’ya gitti. İlk kez uçağa binen öğrencilerin heyecanlı olmaları dikkatlerden kaçmadı.

01 Mayıs 2017 Pazartesi 11:48
75. Yıl’dan Başkent çıkarması
8 velinin de eşlik ettiği ziyarette önce Mehmet Akif Ersoy’un Hamamönündeki evine giden kafile, ardından ANITKABİR’e geçti. Aslanlı Yol’da askerlerin nöbet değişimine şahitlik eden Aksulu öğrenciler, Atatürk’e ait eşyaları group dua etti. İlk açılan TBMM’ye giden Çalkaya 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulu kafilesi, ardından Askeri Açık Hava Müzesi’ni gezdi. Kıbrıs Barış Harikatı’nda kullanılan uçakları inceleme fırsatı bulan öğrenciler, birebir ölçüsünde yapılan F16 uçaklarının kabinlerine binerek büyük heyevan yaşadı. Şimdiki Külliye olan Cumhurbaşkanlığı sarayını panoramic olarak förme fırsatı yakalayan öğrenciler, gezi boyunca Cumhuriyet’in ilan edildiği yıllardaki Türkiye hakkında da fikir sahibi oldular.












 

Son Güncelleme: 01.05.2017 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.