4 aşamalı sistem, TEOG’da başarı getirdi

Sezon başında 4 aşamalı bir sistem geliştiren Aksu Milli Eğitim Müdürlüğü, “Veli ziyaretleri, kitap okuma projesi, danışman öğretmenlik sistemi ve bu üç sistemi yakından inceleyen proje ile TEOG puan ortalamasını bir önceki yıla göre 9 puan artırıp 65,37’ye çıkardı

22 Mayıs 2017 Pazartesi 11:27
4 aşamalı sistem, TEOG’da başarı getirdi
Aksulu öğrenciler, TEOG sınavında bir önceki yıla göre 9 puanlık bir başarı gösterdi. Kesin olmayan sonuçlara göre Aksu’nun TEOG ortalaması 65,37 oldu. TEOG kesin sonuçlarının Haziran ayında belli olacağını belirten Milli Eğitim İlçe Müdürü Süleyman Gökçen, bu sezon başında uyguladıkları sistemli çalışma programının başarıda önemli rol oynadığını söyledi.

4 AŞAMALI PROGRAM
4 aşamalı bir program uyguladıklarını belirten Gökçen, “Öğretmenlerimiz ile belirlediğimiz yol haritasına göre öncelikle veli ziyaretleri yaptık. Öğrencinin sorunları ve son durumları ile ilgili velilerle görüş alışverişinde bulunduk. Bunun yanısıra kitap okuma projesi geliştirdik. Öğrencilerimizin daha çok kitap okamaları için programlar yapıp, takip ettik. Ardından danışman öğretmenler belirleyerek öğrencileri bire bir takip edip, eksik kaldıkları konularda ders takviyesinde bulunduk. Son olarak da bu üç uygulamayı yakından takip eden proje ile TEOG öncesi öğrencilerimizi en hazır hale getirdik” dedi.



TEOG ORTALAMASI 65,37
Deneme sınavları yaparak başarılı olan öğrencilere ödüller verdiklerini belirten Gökçen, “Başarının ödüllendirildiği sistemlerde, öğrencilerin derslerine daha çok çalıştığını gözlemledik. Bu projeyi geçtiğimiz yıllarda kısmen uyguluyarduk. Ancak bu sezon başından itibaren tam anlamı ile uyguladık. Çalışmalarımızın sonucu olarak, geçtiğimiz yılın 9 puan üzerine çıktık. Aksulu öğrencilerimizin TEOF ortalamıası 65,37 oldu. Önümüzdeki sezon bunu daha da yukarılara taşımak istiyoruz” dedi.

2 ÖĞRENCİDEN 100 TAM PUAN
Aksu’da tüm derslerden 100 tam puan alan 2 öğrencinin olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, ayrı ayrı derslerden 100 tam puan alan öğrenci sayısının ise 522 olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerlendirmesine göre, Aksu birinci 74,53 puanla Aksu Ortaokulu olurken, 74,51 puan ortalaması yakalayan Nurcan Cömertoğlu Ortaokulu ikinci, 73,50 puan ortalaması tutturan Boztepe Ortaokulu üçüncü oldu.

Son Güncelleme: 22.05.2017 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.