Her platformda Aksu Belediyesinin ekonomik anlamda sıkıntı içerisinde olduğu ifade edilir. Sıkıntının nedenleri arasında Aksu’nun 5 beldenin birleşmesiyle ortaya çıkan dağınık bir ilçe profilinin olmasının yanı sıra, imar sorunlarının çözülmemesinden dolayı imar gelirlerinin olmaması, mülkiyet sorunları ve buna benzer birçok etken gösterilir.

Oysaki Aksu, 4 T’yi, yani tarih, turizm, ticaret ve tarımı bünyesinde bulunduran çok nadir yerleşim alanlarından biridir. Bir tarafından deniz ile beraber bünyesinde bulundurduğu 30 adet 5 yıldızlı oteller. Bundan dolayı pandemi öncesi her hafta barındırdığı 50 bin misafir. Diğer taraftan bitki altı üretimiyle ülkemizdeki nüfusun yüzde 60’ının besin kaynağı ihtiyacını gideriyor. Öte yandan UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi’nde yer alan ve tarihi Tunç Çağı’na kadar inen Perge Antik Kenti. Aynı zamanda bu kent, bir zamanlar Pamfilya Bölgesine başkentlik yapmış bir antik kent özelliğini taşıyor. Ve bu etkenlerle dönen bir ticaret ağı. Bu zenginliklerle beraber doğanın yedi harikasını bünyesinde barındırması da ayrı güzellik. Bu kadar zenginliği bünyesinde bulunduran bir kentin idaresinin ekonomik anlamda sıkıntı çekmesi, ayrıca düşünülmesi gereken bir konu olsa gerek.

Bu kısa detaylardan sonra şimdi gelelim çöp olan paralara…

Bilindiği üzere bundan birkaç yıl önce Aksu Kaymakamlığı binasının önündeki cadde ile birkaç noktaya dubalar yerleştirildi. Park sorunu olan kentte, trafiği sıkıntıya sokan bu trafik dubaları, takriben on gün sonra yenilendi. Çünkü bahsettiğimiz gibi trafik sıkışıklığına neden olan dubaların üzerinden araçlar geçince, kimi dubalar kırıldı, kimi dubalar ise kaldırıldı. İkinci yerleştirilen dubaların akıbeti de uzun sürmedi. O dubalarda sağ olsun ilçenin Kaymakamı Sayın Aydın Ergün’ün talimatıyla kaldırıldı. Sayın Kaymakam’ın haklı gerekçesi vardı, o da trafik sıkışıklığı.

Aynı günlerde okullar bölgesinin hemen yan tarafında bulunan tepeye, led aydınlatmalı Türk Bayrağı monte edildi. Kimi zaman letlerin ampulleri patladı, kimi zamanda yıprandı. Derken o çalışmanın yerinde de şimdi yeller esiyor.

Haliyle bu çalışmalar karşısında kesilen kabarık faturalar ve ödenen paralar. Yalnız bu paralar 10-15 binle sınırlı paralar değil. Bir hayli kabarık faturalar. Hatta bu çalışmalar sonucu çöpe giden paralar ile ilgili, o dönem muhalefet cephesinden de birçok ses çıkmıştı.

Peki, bu çalışmalara kim öncü oldu?

Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit.

Malumumuz Koçyiğit’in ismi birçok olayda başrol olarak karşımıza çıktı. Tartışmaların odağında olan Orion Pazar’dan tutunda Aksu’da yapılması planlanan Galericiler Sitesi’ne kadar birçok olayda karşımıza çıktı. Orion Pazar’da kaçak statüsünde olan dükkanlara iş yeri açma ruhsatı verilmesinden dolayı, talep üzerine yapılan inceleme sonucu Aksu Kaymakamı Sayın Ergün, Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Vekili Nevzat Avcı’nın görevlerini kötüye kullandıklarına kanaat getirerek, soruşturma açılması yönünde izin vermişti. Aynı Koçyiğit’in adı Galericiler Sitesi’yle ilgili kamuoyuna yansıyan 16 sayfalık sözleşmede karşımıza çıktı. Hem adı, hem resmi mührü, hem de imzası.

Artık kamuoyu baskısından mıdır, yoksa kamuoyuna yansıttığımız belgeli haberden midir? Bilinmez, o dönem o belgenin sahte olduğu ifade edildi. Hatta daha sonraları Koçyiğit, suç duyurusunda bulunacağıyla ilgili Aksu Belediyesi’nin basın servisi aracılığıyla açıklamada bulunmuştu. Üzerinden neredeyse 5 yıl geçmesine rağmen, bir türlü bahsettiği suç duyusunu gerçekleştirmedi. O mevcut belgelerde hala elimizde. Oysaki yapacağı tek şey vardı, oda taşıdığı makamın ve kendi onurunu koruma adına, sözde sahtekarlığı düzenleyenleri ortaya çıkarmaktı. Ama o doğru olanı yapmadı.

Ayrıca aldığım bir duyuma göre aynı Koçyiğit’in, Orion Pazar yönetiminden misafirlerini makamında ağırlıyormuş. Biraz araştırdım. Ziyaret sebepleri, bu yıl encümen kararıyla 3 milyon TL’ye kiraya verilen Orion Pazar Alanı’nın, kira bedelini aşağı çekmek istemeleriymiş. Hatta iddialara göre Koçyiğit’in bu konuyla ilgili bir formül ortaya koyacağı söylenenler arasında. Encümen kararına rağmen, nasıl bir formül ortaya koyacağı da merak konusu.

Yine sağlam bir kaynaktan aldığım bilgiye göre, Koçyiğit’in, Aksu’ya yapılmak istenen Galericiler Sitesi faklı bir alanda yapılması için çalışmalar yapıyormuş. Sır gibi saklanan bu konu tam netliğe kavuştuğu zaman arka perdesinde yatan gerçekleri de tek tek burada sıralayacağım. Bunun yanı sıra birçok iddialar peş peşe konuşuluyor. Her zaman dediğim gibi, bizler sağlam belgelere dayanarak bir şeyi paylaşırız.

Belediyenin diğer bir gerçeği ise Hava Dohan

Dohan, Aksu Belediyesi’yle iş yapan bir iş insanı. Başta da bahsettiğimiz trafik dubaları ile led aydınlatmalı bayrak çalışması yapan kişidir. Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile çok iyi diyalog içerisinde olduğu belediye kulislerinde konuşuluyor. Hatta bir keresinde Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, Koçyiğit ile Dohan arasında ki samimiyetle ilgili birkaç belediye personelinin kendisine paylaştığı bir bilgiyi, sosyal medya sayfasında paylaşmıştı. Buradan detaya girmeyeceğim. Çünkü resmi bir makamda, kapalı kapılar ardından iki kişinin saatlerce geçirdikleri bir zaman dilimini ve bu zaman diliminde dışarda bekletilenler ile ilgili anlatılacak çok şey vardır. Ne zaman yeter, nede bize ayırtılan alan yeter. Ama, Yıldırım’ın detaylı olarak gündeme getirdiği bu olayla ilgili, o cenahtan bugüne kadar hiçbir yalanlama veya açıklama gelmediğinden dolayı, kısa da olsa hatırlatmak istedim.

Yine söylenenlere göre bu girişimci hanımefendi belediye binasını adeta kendisine mesken tutmuş. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan çocuk parklarının bütün oyun malzemelerini sağlıyormuş. Ayrı ayrı çit siparişleri veriliyormuş. Kabarık kesilen faturaların ödemeleri, birçok faturadan önce ödeniyormuş. Bunlar göze çarpan birkaç etken. Ya diğerleri… En azından ruhsat adı altında, depolardan, iş merkezlerinde, yasal olmayan, alınan avantalara ne dersiniz. Oysaki bu paralar yasal olarak tahsil edilmiş olsa, bu bile Aksu ve Aksu Belediyesini fazlasıyla ihya eder.

İşte bu durum ve benzerleri Aksu’muzun varlık içerisinde ne kadar yokluk çektiğinin göstergesi niteliğinde.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.