Öncelikle şunu belirtmek isterim, hiçbir başarı sürpriz değildir. Başarı sadece “Başarılı olmaya” karar veren, başarıya inanan insanlarındır. Başarının oluşması içinde, inanmakla beraber, bireylerin inandıkları doğrultuda çok çalışması gerekir.

***

Bilindiği gibi önümüzde bir yerel seçim süreci var. Bu sürece 3 ay gibi bir zaman dilimi kaldı. AK Parti dışında, MHP, CHP, DP ve BBP Aksu’da belediye başkan adaylarını açıkladı. AK Parti adayının açıklanması büyük ihtimalle 28 Aralık’ta olacak. 1 Ocak 2014’te ise siyasi yasaklar kalkacak ve Yüksek Seçim Kurulu’na partiler resmi başvurularda bulunacak. Yani 1 Ocak’tan sonra partilerin kesin adayları resmileşecek. Tabii, bu belirsizlik içerisinde partiler kendilerine göre bir takım kişisel çalışmalar içerisindeler. Özelikler Aksu cephesinden bakacak olursak, bu çalışmaları en profesyonel ve ekip ruhuyla gerçekleştiren parti, CHP Aksu İlçe Örgütü. İsterseniz neden böyle bir düşünce içerisine girdiğimi parti adlarıyla sizlere açıklayayım.

Demokrat Parti: Bütün partilerden önce adayını açıkladı. Hatta Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Aksu’ya gelerek, Hüseyin Çiçek’in elini havaya kaldırdı ve “Adayımız Çiçek “ dedi. O dönem il ve ilçe teşkilatları ile Aksu adayı Çiçek, her platformda birlik ve beraberlik içinde hareket etiklerinin mesajını kamuoyuna verdiler. Ama sonrasında, bu birlikten eser kalmadı. İlçe teşkilatı görevden alındı. Bireysel çalışmalar başladı. Hala çalışmalar bu şekilde devam etmekte. Bireysel çalışmalarla da bir yere gelinemeyeceği bir gerçek.

Büyük Birlik Partisi: 2009 yerel seçimlerinde (yüzde 0.5) oranında oy alan bir parti. Parti arayışında olan, ancak başvuru yaptığı AK Parti, MHP ve CHP’den olumlu bir yanıt alamamasından dolayı son tercihini BBP’den yana kılan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın aday gösterilmesinden dolayı, ilçe teşkilatı istifa etti. Yıldırım ise, mevcut belediye başkanı olmasından dolayı haklı olarak belediyenin tüm olanaklarını kullanarak bir çalışmaya girdi. Her ne kadar kamunun olanakları kullanılıyorsa da, bu çalışmaların bir sonuç vermeyeceği kanısındayım. Çünkü, ekipte bir bütünlük yok, ayrıca geçmişte referans olarak göstereceği hiçbir çalışması yok. Hala imar, alt yapı ve üst yapı sorunları ortada. Ayrıca yöneticilerin işi mazeret üretmek değil. Aksine sorunlar ile ilgili çözüm önerileri ortaya koymak. Çünkü bu sorunları bilerek göreve talip oluyorlar. Sonra, “Madem sorunları çözemeyecektin, neden göreve talip oldun?” derler.

Milliyetçi Hareket Partisi: Çok hızlı çıkış yapan partilerden biri de MHP. Hatta 10 aday adayının başvuru yapmasından dolayı en çok konuşulan parti idi. Yoğun kulislerin yapıldığı bir dönemde beklenen oldu ve Ramazan Özen Aksu Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. Tam işler rayına girecek ve gümbür gümbür bir çalışma süreci başlatılacak derken, o hızlılıktan eser kalmadı. Aksine teşkilat dağıldı. İlçe Başkanı Cihangir Coşgun, Belediye Başkan adayı Özen’in ısrarı sonucunda başkanlık görevinden istifa etti ve kararını meclis üyeliğinden yana kıldı. Yapılan çalışmalar bireyselleşti. Teşkilatta hiçbir hareketlilik yok. Tabii, bu tablo kamuoyuna pek de olumlu yansımıyor.

AK Parti: MHP ile beraber seçimlerin en favori gösterilen partilerinden biri de AK Parti idi. Aday adaylığı süreci geç başladı. 1 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasından aday adaylığı başvurularını topladı. Kısa bir sürede adayın netleşeceği beklenirken, bu süreç uzadı. Süreç uzadıkça, başta aday adayları olmak üzere teşkilat mensuplarında, kimisine göre hevesin kimisine göre de enerjinin kaybolmasına neden oldu. Daha önce ilçe teşkilatından çıkmayan aday adaylarını şimdi bulana aşk olsun. AK Parti İlçe Başkanı Akif Ordu parti üst kurullarının onay vermesi sonucu Belediye Başkan Aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, belirsizliği belirginleştirmek için AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse açıklama yaptı, “İlçe adaylarımızı 28 Aralık’ta açılayacağız” diye. Simdi gözler 28 Aralık’a çevrildi.

Cumhuriyet Halk Partisi: CHP, Aksu’da bir zamanların sessiz partisi idi. Hatta o dönem birçok eleştirel haberlerle bu durumu sizlere duyurmuştuk. Sonra Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, partinin kapısını zorlayarak aday olmak istemişti. Birçok ayak oyunlarına rağmen İlçe Başkanı Hasan Bozkurt, bunların karşısında dik durmuş ve zaferle çıkmıştı. Derken kulislerde konuşulan ve ilçe teşkilatı olarak kendilerinin de kabul gördüğü Dr. Cengiz Aldemir’i, il teşkilatında gerçekleşen ve miting niteliğinde olan bir toplantıyla, Aksu adayı olarak açıklamışlardı. O süreçten bugüne, diğer parti yönetici ve adayları ile bir araya geldiğimiz gibi, CHP ilçe teşkilatı ve Aday Cengiz Aldemir’le de birkaç kez bir araya geldik. Ve gözüken tabloda öne çıkan en önemli iki özelik, “İnanç ve birlik beraberlik”. Bilindiği gibi inanmak başarının yarısıdır. Buna bir de şu anda diğer partilerde olmayan birlik ve beraberliği eklediğimiz zaman, ortaya çıkacak olan koskocaman bir “Neden olmasın?” sorusu.
Sizce de öyle değil mi?

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
doğrucu 2013-12-25 10:36:59

chp nin aksuda hiç ama hiç şansı yok istedikleri kadar çalışsınlar aksulu chp ye belediyeyi tesli etmez

Avatar
Kamil Hepsöyler 2013-12-31 14:07:40

şimdilerde amerikalardan icazet alan, bir zamanlar "pkk'ya genel af olabilir" diyen, öcalan'a ev hapsine sıcak bakan, apo alçağına "vallahi apo'yu özledik /kürdüz sonuna kadar/vallahi biz dostu özledik" şarkılarını apo posterleri altında ve pkk paçavraları önünde söylemiş ahmet kaya'nın mezarını ziyaret eden, ona her daim sahip çıkan, yine bir başka vatan haini olan ve "biz, bağımsız, birleşik, özgür bir kürt ülkesinin, kürdistan'ın çocukları olmak istiyoruz", "biz kendi toprağımızda, kendi bayrağımızın altında özgür ve bağımsız olmak istiyoruz" diyen yılmaz güney'in mezarını ziyaret eden kemal kılıçdaroğlunun partisinin nasıl olurda milliyetçi kimliğe sahip aksuda seçim kazanacağına ihtimal veriyorsunuz anlamış değilim...