ÇALKAYA bölgesindeki şerhlerin kaldırılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile protokol imzalamaya hazırlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bununla ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Altıntaş’taki bir toplantıda verdi. Yılların kanayan yarası haline gelen ve şehirleşmenin önünde Çin Seddi gibi, duran şerhlerin nihayet kaldırılacağını açıklayan  Başkan Türel, Aksu’yu uçuracak gelişmelerin birbiri ardına devreye gireceğini söyledi.


Bu toplantının ardından Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le oturup, bu konuyu enine boyuna konuşma fırsatı bulduk. Doğal olarak Başkan Şahin’i çok sevinçli bulduk. Aksu’nun en değerli bölgelerinden biri olan Altıntaş’ın prangalardan kurtulacağını ifade eden Şahin, “Havalimanı ve denizin kıyısındaki bu mahallemiz hak ettiği değere sonunda kavuşuyor” yorumunu yaptı.


“Aksu Belediyesi-Büyükşehir-Hükümet” üçlüsünü içeren kalkınma formülünü seçim öncesinden bu yana savunan Şahin, “İşte bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Binlerce dönümlük alanın atıl durumdan kurtulması için herkes elini taşın altına koydu” dedi.

 Aksu Belediyesi, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilatları, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ve başta Hüseyin Samani olmak üzere bütün Ak Parti Antalya Milletvekillerinin “takım halinde” çalışarak bu sorunu çözdüğünü kaydeden Belediye Başkanı Şahin, bir başka sevindirici gelişmeyi de şöyle özetledi:

“Geçmişin hataları nedeniyle İller Bankası’ndaki ödeneğimizden yapılan kesintilerden de kurtuluyoruz. 1.5 milyon liralık aylık ödeneğimizin, bazı dönemlerde 750 bin lirası kesiliyordu. Yani, yüzde 50’si bize hiç ulaşmadan borçlara gidiyordu. Ankara’daki temaslarımız sonucu, bunu, bazı aylarda yüzde 15-20’ye indiriyorduk. Ancak yine de borcumuz yerinde duruyordu. Şerhlerin kaldırılması ile bundan da kurtuluyoruz. Aksu’ya bu büyük müjdeyi veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’e Aksulular adına çok teşekkür ediyorum.”

Aksu’nun vitrini niteliğindeki Altıntaş’ta şerhlerin kaldırılması ile Antalya’da çok büyük bir cazibe merkezi daha doğacağını kaydeden Başkan Şahin, “İlçemizde yıllardır özlemini duyduğumuz Aksu Üniversitesi için de Altıntaş’ta 500 dönümlük bir yer ayırıyoruz. Tarım Teknolojileri Fakültesi’nin ise BATEM arazisinde kurulması öngörülüyor” dedi.


Belediye Başkanı Halil Şahin’le çok daha kapsamlı konuşmalarımız oldu. Bunları hem gazetemizin sayfalarında hem de 5’inci sayısı çıkan Markaksu dergisinde okuyabilirsiniz. Bizim burada asıl belirtmek istediğimiz, iyi niyetli bir çabanın takdir edilmesi gerektiğidir.


Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’le farklı siyasi görüşlerden olabilirsiniz, hatta kişisel nedenlerle de onlara karşı olabilirsiniz. Ancak, halkımızın çok güzel bir sözü vardır: “Yiğidi öldür ama hakkı yeme!”


İşte bu sözün hakkını vermek için, her iki Başkan’a da buradan takdir duygularımızı ifade ediyoruz. Aksu, tarihi boyunca hiçbir dönemde almadığı hizmeti, görmediği yatırımı bu dönemde gördü. Tramvayından köprülü kavşaklara, baraj ve sulama projelerinden yollara ve parklara kadar büyük hizmetlere imza atıldığına bu dönemde tanık olduk.


Kağıt üzerinde görünen, ancak “adı var kendisi yok” hükmündeki Belediye Spor Kulübü ulusal ve uluslararası başarılara bu dönemde imza attı…


Bütün bunlara ek olarak Altıntaş’taki şerhlerin kaldırılması, imar ve mülkiyet sorunlarının sıfırlanması, belediyenin tüm borçlarından arındırılması da gerçekleşirse…


İşte siz o zaman görün Aksulunun teveccühünü…


Halil Başkan’a son olarak bunu sorduk, “Ne dersiniz, bütün bunlar sizin başarı karnenizi ne şekilde etkiler?” dedik. Başkan Şahin, her zamanki sakin tavrıyla gülümsedi ve “Belediyecilik bir bayrak yarışıdır. Bu dönemde bayrağı biz devraldık ve şerefimizle taşıdık. 2019’da biz oluruz veya başka bir arkadaş olur fark etmez. Önemli olan Aksu’nun refahı, Aksulu’nun mutluluğudur” yanıtını aldık. Anlayana…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.