Yörük Festivali'nde Dombıra coşkusu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Yörükler Derneği tarafından düzenlenen 2'nci Uluslararası Yörük Festivali sona erdi. Festivalin son gününe 'Dombıra' adlı çalgısı ve aynı adla seslendirdiği halk şarkısıyla ünlenen Arslanbek Sultanbekov damga vurdu.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 16:08
Yörük Festivali'nde Dombıra coşkusu
2'nci Uluslararası Yörük Festivali Düzlerçamı'nda gerçekleşen etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde halk oyunları, Belediye Bandosu'nun Yörük Türküler Konseri, Mehter Takımı, Beylik Töreni, yöre sanatçılarının konseri ve şiir dinletileri ile tam bir Yörük şöleni yaşandı. Yörük Festivali'nin son gün etkinliklerine, Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve çok sayıda davetli katıldı.

DOMBIRA RÜZGARI ESTİ

Uluslararası Yörük Festivali'nin kapanışı muhteşem bir konserle oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile özdeşleşen Dombıra şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov, dombıra adlı enstrümanıyla muhteşem bir konser verdi.



NOGAY HALKINDAN SELAM

Dombıranın iki telli bir Türk sazı olduğunu söyleyen Sultanbekov, bir Yörük festivalinde dombırasıyla Türk ezgileri söylediği için çok mutlu olduğunu belirtti. Arslanbek Sultanbekov, Yörüklerin zengin Türk kültürünün önemli bir halkası olduğuna dikkat çekerek, “Mensubu olduğum Nogay Halkı'ndan Yörük kardeşlerimize Türkiye ve Antalya'ya samimi ve sıcak selamlar getirdim. Festivalin Türk dünyasına hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Dombıra şarkısını iki kez söyleyerek bis yapan Sultanbekov, şarkının Türkiye'de çok sevildiğini söyledi. Sultanbekov, “Dombıranın Türkiye'de çok sevilmesinin en büyük nedeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Onunla özdeşleşen dombıranın ezgisi, herkes tarafından bilinir hale geldi" dedi.


 

Son Güncelleme: 09.05.2016 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.