‘Yıl olmuş 2019, hala evimin yolu yok’

Aksu Fatih mahallesinde yaşayan, Hüseyin Meral Şahan, “ Yıl olmuş 2019 benim evimin hala yolu yok” diyerek yetkililerin artık sesini duymasını istedi. Aksu Belediyesi’nin kapısını defalarca araladığını ifade eden Şahan, “Bize oy verseydin yolunda yapılır, belediyede işe bile girerdin” şeklinde cevaplarla karşı karşıya kaldığını ileri sürdü.

24 Aralık 2018 Pazartesi 16:07
‘Yıl olmuş 2019, hala evimin yolu yok’

Evine ulaşmak için

Aksu Fatih mahallesinde ikamet eden, 4 çocuk babası Hüseyin Meral Şahan’ın  ana yolun dibinde olan evine gidebileceği bir yolu yok. Planda evinin oradan geçen bir yol olmasına rağmen yol yapılmadığını öne süren Şahan’ın evine ulaşması için her gün tarlaları aşması gerekiyor. Şahan,: “Yıl olmuş 2019, benim evimin yolu yok. Her gün ailem ve ben komşunun tarlasından çamura bulanarak gelip geçiyoruz. Allah’tan, tarlayı satın alan kişi ekip dikmiyor da gelip geçebiliyoruz. Tarlayı ekse, evimize ulaşabileceğimiz bir yolumuzda kalmayacak, ya evde ya da sokakta kalacağız.” diyerek çözüm istedi.

Yılan hikayesi

Kendisini, gittiği her yetkilinin başkasına yönlendirdiğini, yılan hikayesi gibi topu birbirlerine attıklarını söyleyen Hüseyin Meral Şahan, yaşanan utanç verici durumu şöyle aktardı; “Defalarca belediyeye gittim. 2016’dan beri sürekli yol istiyorum. Durumumu anlatıp çözüm istiyorum. Ama, beni her seferinde başka bir bahaneyle ya geri çeviriyorlar ya da hiç ilgilenmiyorlar. Israrlarım sonucu bir gün Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Coşgun geldi buraya, gördü halimizi, Planda yol var dedim, o yok dedi. Belediyeye gittik planı çıkarttırdım, yolu gösterdim. Ben yapamam, Halil başkana[Halil Şahin) git dedi. Başkanın yanına gittim, derdimi anlattım o da kaymakamlığa gönderdi. Onlar yapsın dedi. Kaymakamlığa gittim, oradaki memurlar bana güldü ve kaymakamlık şimdiye kadar hangi yolu açmışta bunu açacak, dalga mı geçiyorsun,  bu belediyenin görevi git belediye açsın.” dediğini söyledi.

Kendisiyle dalga geçildiğini söyleyen Şahan, şöyle devam etti; “Bir vatandaşın sorunun çözümü için yanlış kapılara yönlendirmek ne kadar doğru? Şahsen ben düştüğüm bu durum için utandım. Başkan, ya belediyenin hangi görevleri yerine getirmesi gerektiğini bilmediği için beni kaymakamlığa gönderdi ya da benimle dalga geçti. İki durumda çok üzücü.” diye ekledi.

Bize oy verseydin, yapardık

Şahan, “Benim yolumu neden açmıyorsunuz?” sorusuna şok edici cevaplar aldığını öne sürdü.  Aldığı cevap karşısında hayretler içerisinde kaldığını ifade eden Şahan, Hakkı Çoşkun’un kendisine alaycı bir tavırda gülerek cevap verdiğini öne sürdü. Şahan, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hakkı Çoşkun’la aralarında geçen diyaloğu da şu şekilde dile getirdi. “Senin yolunu açmayacağız. Sen başka partiye oy verdin. Bize vermiş olsaydın yolunda yapılır belediyede işe bile girerdin.”

Şahan, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in kendisine en son, “İmar geçerse yol vereceğiz” dediğini, kendisinin de, “Peki başkanım ne zaman geçecek bu imar” demesiyle Başkan Şahin’in de, “İşte onu bilmiyorum” dediğini söyledi. 

Haber: Enes Çevik

Son Güncelleme: 24.12.2018 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.