Uçakta unutulan oyuncaklar müzede

KEPEZ Belediyesi hazırlanan Anadolu Oyuncak Müzesi'nde oluşturulan 'Uçakta Unutulan Hayaller' bölümde uçaklarda unutulan oyuncaklar sergileniyor.

09 Kasım 2017 Perşembe 11:09
Uçakta unutulan oyuncaklar müzede

Dokuma Parkı'nda 29 Ekim'de açılan 'Anadolu Oyuncak Müzesi'ni açıldığı günden bu yana yaklaşık 150 bin kişi gezdi. Pazartesi günü kapalı olan, diğer günler 10.00- 19.00 saatleri arasında hizmet müze, Dokuma Fabrikası'nın kreşi olarak hizmet veren 4 bin metrekarelik binada, 750 metrekare alana kurulu. 25 farklı teşhir alanı bulunan müze, 15 salonda 15 temadaki sergileriyle ilgi çekiyor. Yine koridorlarında farklı temalarda 10 vitrin yer alıyor.


Özellikle hafta sonları girişte uzun kuyruklarının oluştuğu oyuncak müzesinde farklı yıl ve ülkelere ait yüzlerce oyuncak sergileniyor. Müze bünyesinde oluşturulan 'Uçakta Unutulan Hayaller' bölümü ise büyük ilgi görüyor. Bu bölümde çocukların uçaklarda unuttuğu oyuncaklar sergileniyor.

Yaklaşık 8 bin objenin sergilendiği müze eski okul sınıfı, ahşap oyuncaklar, deniz, arabalar, istasyon, Anadolu geleneksel oyuncakları, esnaf sokağı, masal odası, Kaleiçi sokağı, pelüş oyuncaklar, yap-boz odası, Anadolu oyuncak tarihi gibi temalarda salonlar yer alıyor. Anadolu oyuncak tarihi teşhirinde, bu coğrafyada var olmuş medeniyetlerden kalma binlerce yıllık oyuncakların taklitleri dikkat çekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.