Şükrü Sözen: Bu yasadışı bir tahsis

MANAVGAT Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla Kızılot sahilinden 6 metrekarelik bir büfe yerinin Akseki Belediyesi'ne tahsis edildiğini belirterek, "Bu yasadışı bir tahsistir" dedi.

02 Temmuz 2016 Cumartesi 12:04
Şükrü Sözen: Bu yasadışı bir tahsis
 Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Ak Partili Salih Delikkulak ve Cemil Yiğit'le MHP'li Hasan Çetin'in de aralarında bulunduğu belediye meclis üyeleri de toplantıyı takip etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kızılot Mahallesi sahilinde Akseki Belediyesi'ne tahsis yapıldığını söyleyen Başkan Şükrü Sözen, uygulamanın yasadışı olduğunu savundu. Birkaç gün önce kendisi Ankara'dayken zabıta görevlilerinin Akseki Belediyesi'ne ait araçlar ve iş makinelerini Kızılot sahilinde çalışma yaparken gördüğünü aktaran Başkan Sözen, "Hem de bizim gözümüz gibi baktığımız caretta carettaların yumurtalarını bıraktıkları sahilde. Hemen bana haber verdiler. Duruma derhal müdahale ettik. Çalışmayı durdurduk. Ardından yarım saat geçmeden Akseki Belediye başkanı beni aradı ve 'Kızılot'un 125 bin metrekarelik plajın tahsisini biz aldık, kiraladık' dedi. Ben de bunun doğru olmadığını, yanlış olduğunu, orasının tahsisinin bizde olduğunu söyledim. 'Belki bir büfe kiralamış olabilirsiniz ama bu da yasal değil' dedim. Komple plajın tasarrufunun olamayacağını ve durmaları gerektiğini şifahen ben de başkana ifade ettim" dedi. 



"SÖZLEŞMEMİZ 2020'YE KADAR DEVAM EDİYOR"



Yaptıkları araştırmada sahildeki 6 metrekarelik büfe yerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla Akseki Belediyesi'ne 2 Haziran 2018 tarihine kadar tahsis edildiğini aktaran Başkan Sözen, "Büfe yerini 17 Haziran 2016 tarihinde teslim etmişler. Bu yapılanlar tamamen hukuksuzdur. Kızılot 118 parsel 125 bin 635 metre karelik sahil Kızılot 1C tipi mesire yeri olarak 14 Haziran 2010 tarihinde Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nce imzalanan bir sözleşmeyle Kızılot Belediyesi'ne kiralanmıştır. Bu söz konusu alanın kullanım hakları 6360 sayılı yasa ile birlikte Kızılot Belediyesi'nin tüzel kişiliği kapanınca Manavgat Belediyesi'ne geçti. 13 Haziran 2014 tarihinde yapılan ek kira sözleşmesiyle Manavgat Belediyesi'nin yeri haline geldi. Sözleşmemiz 14 Haziran 2020 tarihine kadar devam ediyor. Biz buraya kira ödüyoruz" diye konuştu.



"TAHSİS EDİLEN YER 6 METREKARELİK BÜFE YERİ"



Tahsisle ilgili gerekli itirazları yaptıklarını anlatan Başkan Sözen, olayın bir de hukuki boyutu olduğunu aktardı. Belediyelerin kendi hizmet alanları dışında bir yerde çalışma yapamayacaklarını ayrıca tüzel kişilik olarak böyle ihalelere giremeyeceklerini kaydeden Başkan Sözen, "Üzerine basarak söylüyorum bu yasadışı bir tahsistir. Burada da şunu hatırlatayım, yasadışı olarak Akseki Belediyesi'ne tahsis edilen yer 6 metrekarelik büfe yeri. Akseki Belediye başkanının kendi internet sitesinde bahsettiği alan ise 125 bin metrekare. Aksekili vatandaşlara buraya büfe, açık teras, mesire alanı, duş ve soyunma kabinleri, kafeterya ve sosyal alanları yapacağını beyan ediyor. Bana da telefonda beyan etti, plajın komple tahsisini aldığını söyledi" dedi.



"AKSEKİLİ KARDEŞİMİZİN BÖYLESİNE ÖZEL BİR TAHSİSE İHTİYACI YOK"



Aksekililer ile Manavgatlıların arasına kimsenin giremeyeceğine, Akseki ile Manavgat'ın birbirinin parçası olduğuna dikkati çeken Başkan Sözen, şöyle dedi:



"Akseki'yi son derece seviyoruz, Akseki'yle özel ilişkilerimiz var, dostluklarımız var, yüzyıla dayanan yayla bağlarımız var, ailevi ilişkilerimiz var. Yüzlerce, binlerce ailemiz bugün Akseki yaylalarında, bir o kadar da Akseki'nin içinde yazlık olarak kalan insanlarımız var. Manavgat'ın birer parçası olmuş, asla Aksekili olarak ayrılmayan binlerce insanımız var. Dolayısıyla Aksekili kardeşimizin böylesine özel bir tahsise ihtiyacı yok. Manavgat Belediyesi'nin her türlü imkanları ve her türlü tesisleri Aksekili hemşehrime sonuna kadar açık. Bugüne kadar Manavgat'ta hiç kimse sen Aksekilisin, sen Gündoğmuşlusun dememiştir ve demeyecektir. Aksekili hemşerilerim denize girmek isterse Manavgat Belediyesi olarak biz her gün özel araç göndererek onları sahillerimize getirebiliriz."



"AKSEKİMİZİN BİR PLAJI VAR"



Akseki Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal ise sosyal medyadaki hesabından Akseki'nin de artık bir plajı olduğunu duyurarak, "Kıymetli hemşehrilerim bugün Akseki Belediyesi Sosyal Tesisler ve Özel Halk Plajı'nın protokolunu Antalya Büyükşehir Belediyemiz ile imzaladık. Artık belediyemizin, Akseki'mizin bir plajı var. Plajımızın çevre düzenleme çalışmaları en kısa zamanda tamamlanacak olup Akseki'den günlük araç seferleri düzenleyip, halkımızın deniz hasretini sonlandıracağız. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerine yer verdi. Başkan Uysal'ın paylaşımında sahilde yapılan ölçüm çalışmalarına ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

Son Güncelleme: 02.07.2016 12:05
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.