SGK'lı çalışan sayısı Türkiye'de arttı, Antalya'da düştü

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, son yayınlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Nisan ayı verilerine göre Antalya'da 2015 yılı Nisan ayına göre sigortalı çalışan sayısının 52 bin kişi azaldığını söyledi.

01 Temmuz 2016 Cuma 17:01
SGK'lı çalışan sayısı Türkiye'de arttı, Antalya'da düştü
 SGK'nın Nisan ayı verilerine göre Antalya'da 2015'in aynı ayına göre sigortalı çalışan sayısının 52 bin kişi azalarak 



554 binden 552 bine düştüğünü belirten Çetin, "Aynı dönemde Türkiye genelinde SGK'lı çalışan sayısı yüzde 2.8 oranında artarken, Antalya gibi yüksek oranlı bir düşüşün gerçekleştiği tek il Hakkari'dir" dedi. 



İstihdam düşüşünü değerlendiren Başkan Çetin, şöyle konuştu: "Antalya'da bu istihdam düşüşü, büyük ölçüde turizm sektöründe yaşadığımız krizden kaynaklanmaktadır. Türkiye genelinde Nisan ayında konaklama sektörü istihdamı bir önceki yıla göre yüzde 20'ye yakın bir düşüşle 302 binden 243 bine gerilemiştir. 2 aylık gecikmeyle görebildiğimiz istihdam verisi Nisan ayında, henüz turizm sezonu başlamadan yaşanan etkiyi, Antalya ekonomisinin yaşadığı sorununun boyutunu ve destek taleplerimizin haklılığını ortaya koymaktadır." 



Rusya ve İsrail ile ilişkilerin düzelmesinin turizme güçlü bir biçimde yansımasını dilediklerini anlatan Başkan Çetin, "Bu konuda atılan adımları ümitle karşılıyor, Avrupa ülkelerine dönük imaj kampanyasının da acilen başlamasını ümit ediyoruz. 



Bu arada Antalya KOBİ'lerine finansman ve istihdam desteklerinin de acilen ele alınması beklemekteyiz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 01.07.2016 17:02
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.