Pazar yeri, okul alanı oldu

Kültür ve Turizm  Bakanlığı, Kemerağzı-Kundu İmar planlarını onayladı. Plana göre, tartışmaların odağında olan Orion Pazar Yeri, okul alanı olarak resmiyet kazandı. Yapılan itirazların Bakanlık tarafından kabul görülmediği ifade edildi. Gözler Aksu Kaymakamlığı’nda. 

13 Mayıs 2019 Pazartesi 12:23
Pazar yeri, okul alanı oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imar planları yapılarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayında askıya çıkarılan ve askı sürecinde birçok itirazların yapıldığı Kemerağzı- Kundu imar planlarını onayladığı ifade edildi.  Yapılan itirazların biri dışında, diğer itirazların Bakanlıkça kabul görülmediği Kemerağzı-Kundu İmar planlarında, tartışmaların odağında olan kaçak pazar yeri olan Orion Pazar alanının okul alanı olarak resmiyet kazandığı ifade edildi.

Bu gelişmeler doğrultusunda merak edilen ise Aksu Kaymakamlığı’nın nasıl bir yol izleyeceği. Bilindiği üzere Belediye Meclisi üyesi Mustafa Poyraz gerçekleşen işin yasal olmadığını ileri sürerek, Kemerağzı Pazar yeri ile ilgili bir dava süreci başlatmıştı. Uzun uğraşlar sonucu, Poyraz’ın attığı adımı haklı bulan Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, itiraz yolu kapalı kalmak kaydıyla, ihale ve ihalenin dayanağı olan encümen kararının iptaline yönelik bir karar vermişti.

Oy çokluğuyla alınan kararda, “Açıklık ve rekabet koşulları sağlanmadan yapılan kiralama ihalesinde ve bu ihalenin dayanağı belediye encümen kararında hukuki dayanak bulunmamaktadır”  ifadelerine yer verilmişti. Bu karar üzerine yıkılması beklenen Pazar yeriyle ilgili yıkıma yönelik herhangi bir adım atılmamıştı. Yoğun baskılar sonucu Aksu Belediyesi yüklenici firmaya yapılan sözleşmenin iptal edildiğine yönelik bilgilendirme yazısı göndermişti. Yine de kaçak alanla ilgili yıkıma yönelik bir adım atılmamıştı.

Geçmişe yönelik gelişmeler aşağı yukarı bu şekilde cereyan ederken, Bakanlığın onaylanan imar planlarından dolayı, şu an üzerinde kaçak iş merkezi bulunan alan haliyle Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine geçmiş oldu. İşte bundan dolayıdır ki, Milli Eğitimin arazisi olan bu alanla ilgili Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün izleyeceği adım merak konusu.

Anahtar Kelimeler:
AksuKemerağzıOrion Pazar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.