Parselasyonlar hukuka aykırı!

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, Macun Mahallesi’nde yapılmak istenen Galericiler Sitesi’nin parselasyon planlarını iptal etti. Bu iptal kararı, imar planlarının tekrar revize edilmesine neden oldu.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 11:28
Parselasyonlar hukuka aykırı!

Mahkeme Ateş’i haklı buldu

Aksu’da yapılmak istenen ve tartışmaların odağında olan Galericiler sitesinin parselasyon planları Antalya 2’inci İdare Mahkemesi’nin engeline takıldı. Hissedarlardan Mehmet Şevki Ateş’in, yapılan parselasyonlarda, mülkiyet hakkına aşırı müdahalelerde bulunulduğunu ve tasarruf hakkının yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek, planların iptaline yönelik açtığı davayı karara bağlayan Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, davacı Ateş’i haklı buldu.

Parselasyonlar hukuka aykırı

Antalya 2’inci İdare Mahkemesi, “Tahsis edilen imar adasında uygulama imar plan notlarında minumun parsel büyüklüğünün 1000 metre kare olması ve tahsise konu olan alanın da (46369.22 metre kare) olduğu dikkate alındığında, uygun parsellerin teşekkülü müstakilen tahsis ve dağıtımı mümkün iken, hukuki, teknik ve fiili bir zorunluluk bulunmaksızın 14 bin 098 ada 1 nolu parsele hisseli olarak tahsis ve dağıtımının imar parsellerinin oluşturulması ve dağıtımı yönüyle uygulama yönetmenliği dağıtım, teknik esaslarına ve hukuka uygun olmadığı sonucuna ulaşılmıştır” şeklinde karar verdi.  

İmar planları revize edilecek

Davalı olan Aksu Belediyesi Avukatı Kemal Zembilören’de katıldığı duruşmada verilen bu karar, Galericiler Sitesi yapılmak istenen alanın, parselasyon işlemlerinin iptali anlamına geldiği ifade edildi. Bu iptal kararı sonucu mevcut alanla ilgili yapılan imar planlarının tekrar revize edilmesi gerekiyor. Başka bir değişle bu karar, bölgede yapılacak olan inşaat çalışmasının şimdilik önünü kapatacağı anlamına geliyor. Ayrıca 26.06.2020 tarihinde Antalya 2’inci İdare Mahkemesi üyelerinin oy birliğiyle verdiği karara, davalı taraflar olan Antalya Büyükşehir Belediyesiyle Aksu Belediyesi’nin 30 gün  içerisinde itiraz haklarının olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Son Güncelleme: 06.07.2020 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.