ÖZEL İDARE BÜYÜK YIKIMA HAZIRLANIYOR

Antalya'nın son 10 yılında 'yıkılacak mı yıkılmayacak mı' tartışmasıyla varolan eski İl Özel İdare Binası ve İşhanı, büyük yıkım için hazırlanıyor. Uzunluğu 40 metreyi bulan 14 katlı binanın yıkım öncesi tüm camları, çerçeveleri, kapıları ve pervazları, mermerleri sökülüyor. Binada yıkımın 5 Haziran'da fiili olarak başlaması planlanıyor.

02 Haziran 2014 Pazartesi 09:56
ÖZEL İDARE BÜYÜK YIKIMA HAZIRLANIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mendreres Türel, kent merkezinin fotoğrafını değiştirecek yıkımlara 2009 yılında kaldığı yerden devam ediyor. Başkan Türel, başkanlığının ilk döneminde, yıkımlara kent merkezinin kentsel yenileme projesi olan Kent Merkezi Dönüşüm Projeleri kapsamında başladı. Bunun için ilk yıkım, şimdi İsmet İnönü Kentsel Yaşam Alanı olarak tamamlanan Demirciler Çarşısı İnönü İlköğretim Okulu ve İsmet İnönü Kız Enstitüsü ve Doğumevi hattında yapıldı. Bu bölgede yıkım Haziran 2007 tarihinde başladı ve kısa sürede tamamlandı. Bunu, kullar bölgesinin bölgenin tamamlayıcısı olarak gösterilen, fakat hafriyat çalışmaları sırasında çıkan nekropol alanı nedeniyle sekteye uğrayan Doğu Garajı Festival Çarşısı ve Halk Pazarı yıkımı izledi.

Bu yıkımların ardından şimdi Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'nın yer aldığı bölgenin tamamlayıcısı olan havuzlu bölgede bulunan Antalya Valilik binasının yıkımı başladı. 5 Kasım 2007'de başlayan valilik binasının yıkımının ardından taşıyıcı kolonlarında yaşanan hasar nedeniyle uzun yıllar atıl durumda kalan Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasının yıkımı geldi. Yavuz Özcan Parkı'nın hemen yan tarafından Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya Eczacılar Odası'yla Tıbbi Bitkiler Parkı olarak düzenlediği alanda bulunan binanın yıkımı Ocak 2008'de yapıldı. Başkan Türel'in 2004- 2009 yılları arasına sığdırdığı son yıkım ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü binası oldu. Kalekapası'nda tarihi hanların ve arastaların önünde sur gibi dikilen binanın yıkımı Ağustos 2008'de başladı ve kısa sürede tamamlandı.

Belediye Başkanı Türel, ilk döneminde kent merkezinin fotoğraflarını değiştiren yıkımlara, 5 yıllık aradan sonra, hızlı başladı. Başkan Türel'ın 5 yıl önce başladığı çalışmaların devamı niteliğinde gösterilebilecek eski İl Özel İdare Binası yıkım için hazırlanıyor. Uzunluğu 40 metreyi bulan 14 katlı binanın etrafında güvenlik önlemleri alınırken yıkım öncesi tüm camları ve çerçeveleri, kapıları ve pervazlar, mermerler sökülüyor. Binada yıkımın 5 Haziran'da makinelerle fiili olarak başlaması planlanıyor. Üst katlardan zemine doğru ilerleyecek yıkım için küçük iş makinelerinin kullanılacağı öğrenildi. Binanın yıkımının 2 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 02.06.2014 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.