Önceliğimiz altyapı

Macun Mahallesi Muhtarı Arif Çayır, mahallenin en önemli sorununun altyapı olduğunu ve ilk olarak bu sorunu çözmek için çalışmalara başladığını belirtti

27 Mayıs 2019 Pazartesi 12:51
Önceliğimiz altyapı

Macunlu Mahalle Muhtarı Arif Çayır, mahallenin en büyük sıkıntısının altyapı olduğunu ifade etti. Bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü belirten Çayır, mahallenin sosyal tesis ve asfalt konusundaki eksiklikleri için de gerekli görüşmeleri yapacağını söyledi

ALTYAPI SORUNU VAR

Mahallenin en önemli sorununun altyapı olduğunu belirten Macun Mahalle Muhtarı Arif Çayır, “Mahallede çukurlar taşmış durumda. Biz Aksu Belediyesi ile bu konuyu görüştük. Bir kısım binaların altyapısına boru döşediler ve o boruların bağlantılarını binalara verdiler. Belli bir yere akıntılarını yaptılar. Önlem alınmış oldu. Öncelikli olarak bu konuyla ilgileniyoruz. Sorunu tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

YOLLAR ASFALTLANACAK

Bazı bölgelerde yolların asfaltlanması gerektiğini belirten Arif Çayır,”ANTBİRLİK’e giden yolda asfaltlanması gereken bir yol var. Asfalt olmadığı için belediye otobüsleri oraya gidemiyor, vatandaş mağduriyet yaşıyor. O yolun asfaltlanması için gerekli görüşmelere başlayacağız. Asfaltlandıktan sonra o bölgedeki insanlar da ulaşım anlamında rahatlayacak. Biz gerekli yerlere gidip, sonuna kadar görüşmelerimizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

SOSYAL TESİS İHTİYAÇ

Mahallede kapalı bir sosyal tesise ihtiyaç olduğunu belirten Çayır, “Kapalı bir alan yapılırsa, mahalle halkı düğün ve mevlitlerini rahatça yapabilir. Şu anda açık alanda yapmak istiyorlar fakat düğünleri yasakladık. Gürültü nedeniyle diğer mahalle sakinleri rahatsız oluyor. Kapalı bir alan yapılırsa herkes etkinliğini rahatça yapabilecek. Çocuklarımız ve gençlerimiz için de spor yapabilecekleri bir alan olmasını istiyoruz. Bu eksiklikler giderilirse mahallemiz daha iyi olacak” diye konuştu.

İLKOKUL PROJEMİZ VAR

İlkokul projesinin olduğunu belirten Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahallemizde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait, ilkokul olarak parsellenmiş bir alanımız var. Bunun alanı belediyemiz tarafından belirlendikten sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bunun çalışmasını yapacağız. Henüz proje aşamasına gelinmedi ama okul alanımız hazır. Mahallemize okul kazandırırsak kalıcı bir eser bırakmış olacağız”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.