Meclis’te gündem ‘yeni kadrolar’

Aksu Belediye Meclisi’nde, kadro değişikliklerini içeren ve daha önce Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen madde komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edilirken; İYİ Parti, DSP ve CHP Grup Sözcüleri Belediye Başkanı Halil Şahin’in konuyla ilgili açıklama yapmasından sonra komisyon raporunun kabulü yönünde oy kullandı. 

03 Mart 2020 Salı 15:29
Meclis’te gündem ‘yeni kadrolar’

Aksu Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantının açılışında şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı Okundu. Daha sonra İlçe Müftüsü Ahmet Bayer, şehitler için dua okudu. Parti grup sözcüleri şehit olan askerleri rahmetle anarak, zor günlerde birlik olmanın önemine değindi. Sayıştay raporları hakkında meclisi bilgilendiren Belediye Başkanı Halil Şahin, “Sayıştay denetimlerinde belediyelerin tüm çalışmaları incelenir. Eksik ya da yanlış olan konularla alakalı muhatap olan birimler kendine göre savunmasını yapar. Bir sonraki denetime kadar belediyenin o konuda eksiklerini tamamlaması beklenir. Bu konularla alakalı olarak da başkan yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimiz gereğini yapar” dedi.

AÇIKLAMA İSTEDİLER

Yeni açılacak kreşe yapılacak olan personel alımları ise yine tartışma konusu oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu oy birliğiyle kabul edilirken, madde görüşüldüğü sırada İYİ Parti, DSP ve CHP Grup Sözcüleri, alımların şeffaf ve hakkaniyetli bir şekilde yapılacağına dair Belediye Başkanı Halil Şahin’den açıklama istedi. Başkan Şahin ise, liyakat sahibi kişilerin görev alacağını ifade etti. Daha sonra madde, oybirliğiyle kabul edildi. 

VEBALİN ALTINA GİRMEYİZ

Kadrolara yerleştirilecek isimler konusunda kamuoyunda söylentiler olduğunu belirten İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen, ”Bu kadrolara gerçekten ihtiyaç varsa, bize düşen bunun önün açmaktır. Ancak bu kadrolar, konuşulduğu gibi birilerinin evladına iş verme noktasında yapılan bir çalışmaysa biz bu vebalin altına girmek istemiyoruz. Birilerinin yakınını kadroya geçirmek adına yapılan bir çalışmaysa çok büyük bir vebaldir bu. Ancak derseniz ki, ‘Kesinlikle böyle bir şey yok. Biz bu konuda işin ehli kimse onu alacağız’ burada size destek vereceğiz. Sizden açıklama bekliyoruz. Bu açıklamaya göre tavrımızı belirleyeceğiz” diye konuştu. DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz ve CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz de, gerçekten işe ihtiyacı olan personelin kadroya alınması gerektiğini belirtti. Poyraz ve Öz, konuyla alakalı Başkan Halil Şahin’den açıklama istedikten sonra yapılacak açıklamaya göre oy kullanacaklarını belirtti. 

EĞİTİMCİNİN TORPİLİ OLMAZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Halil Şahin, “Belediyenin işleyişinde norm diye bir olay var. Belediyenin çevirdiği para ne kadarsa, bunun yüzde 40’ını geçemez ödeyeceği. Şimdi biraz rahatlama var. Umarım kreşe alınacak elemanları İçişleri Bakanlığı’nın onayına kalmadan alırız. Biz öğretmen imtihanını kendimiz yapacak değiliz. Eğitimcinin torpili olmaz. O işi iyi yapabilecek kişileri oraya koymamız lazım. Bizim teknik personelde 5-6 yıldır burada çalışan arkadaşlarımız var. O arkadaşlara işi yaptırıyoruz ancak imza yetkisi yok. Bu arkadaşlar arasında sözleşme hakkı verebileceklerimiz olur inşallah. Belediyede olan kişiler çıkarılacak, yeni elemanlar alınacak deniyor ama işin gerçek yanı da bu. Gönül istiyor ki burada yıllardır yetiştirdiğimiz arkadaşlar o sözleşme hakkını alabilsin. Burada dikkat ederseniz hep zabıta kadro denilmiş. Zabıta kadrosunda boş kadrolar var. Biz onu ihtiyacımız olan teknik kadroya yönlendirmişiz. Şimdiye kadar da normdan olayı mali durumumuzun bu işe müsait olmamasından dolayı bunu yapamamışız” dedi. 

ÖZEN’DEN ŞAHİN’E SORU

İYİ Parti Grup Sözcüsü Özen, Başkan Şahin’e, “Bu kreşin açılması için bu kadroların açılması şart mı? Belediye, İnsan Kaynakları A.Ş. üzerinden bu konuda çalışabilecek kişileri alıp kreşte görevlendirebiliyor mu? Bazı belediyelerde yaptığımız görüşmelerde İnsan Kaynakları A.Ş.’den alınan kişilerle kreş işletmeciliğinin yapıldığı söyleniyor” şeklinde soru sordu. Başkan Şahin, “Biz kreşi sadece şirket üzerinden alabileceğimiz elemanlarla da açarız. Ancak orada çekirdek bir yönetici, elini asıl taşın altına koyacak profesyonel isimleri bulmamız lazım. Biz bu istediğimiz kadroyu sözleşmeyle alacağımız elemanlarla karşılayacak değiliz. Önce deneriz, iyi elemanı tutarız. Burada mimar demiş, mühendis demiş . Bu adamlara sözleşme hakkı verebilecek miyiz? Bu çalışmada eğer normda sıkıntı çekmeyeceksek, sözleşme hakkı vereceğimiz elemanlar da olacak” şeklinde yanıt verdi. 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Daha sonra meclis grup sözcüleri Başkan Şahin’in hakkaniyetli davranacağından şüphe duymadıklarını belirterek, komisyon raporunun kabulü yönünde oy kullandı. 

Son Güncelleme: 03.03.2020 17:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.